Új év, új dal

RockMilady, a vagány győri énekesnő, aki sosem unatkozik

Fotó: Győr+ Archív
P. Csapucha Adrienn
2022.03.02. 20:21

Nincs olyan időszak amikor RockMilady ne hallatna magáról. Egy évvel ezelőtt a Joan Jett-coverrel is nagyot robbantott, most pedig újabb meglepetésekkel készül a győri énekesnő. A zenész szerdán a Győr+ Rádióba látogatott, stúdiónkban számolt be terveiről és legújabb daláról.

Egy év sok idő, főleg egy kreatív, pörgős személyiség életében. A bájos RockMilady elmúlt 12 hónapja is tele volt újdonságokkal, befejezte például az egyetemet, így zenei pályája mellett, karrierjét is elkezdte építeni. „Mióta elkezdtem dolgozni érezhetően több energiát tudok a zenére is fordítani, az egyetem mellett ez nem volt olyan egyszerű feladat. Ráadásul nagyon hálás vagyok, hiszen a munkahelyemen is rugalmasan kezelnek, volt már rá példa, hogy egy interjúra el kellett mennem, de ezt is meg tudtam oldani” – kezdte a visszatekintést a ma már fogorvosként praktizáló győri lány. Munka kapcsán azt is elárulta, hogy ha a rendelőben van, akkor kizárja a külvilágot és a zenét, ilyenkor szigorúan csak a páciensre fókuszál. „Mikor hazaérek, kiengedem a fáradt gőzt, akkor jöhet a gitár és a dalszerzés. Ehhez egy nyugodt környezetre van szükségem. Persze van olyan, hogy sétálok az utcán és eszembe jut egy-egy sor, vagy gondolat, de általánosságban nyugira van szükségem” – fogalmazott a reggeli műsorban RockMilady.

Az elmúlt év nemcsak új munkát, új dalt is hozott a győri tehetség életében. Több szempontból is büszke, úgy fogalmazott, ez a dal az ő szerelemgyereke. „Nemcsak a dallamát, hanem már a szövegét is én írtam. Korábban erre kevésbé volt példa, igaz a dalszerzés folyamatát akkor is mindig nyomon kísértem annak érdekében, hogy önazonos legyen a szöveg, de ez a mostani mondhatjuk, hogy 130%-os lett, a dalszöveg mellett a hangszerelésben is teljesen benne voltam. Egyfajta 2022-es hangzásvilágra törekedtem, belecsempészve a gitározást, sőt, került bele egy rövid gitárszóló is” – árulta el a legújabb szerzemény születésének körülményeit az énekesnő. És ami a legnagyobb újdonság az-az, hogy magyarul készült a mű, ettől pedig azt is várja, hogy minél több magyar hallgatóhoz eljutnak majd a munkái.

A YouTube-on egyébként szárnyal a fiatal művész Leonard Cohen Hallelujah-feldolgozását több mint 11 millióan, a Dire Straits – Sultans of Swing coverét pedig több mint 17 millióan nézték meg eddig.

A koronavírus az egész zenei világot nehéz helyzetbe hozta, így RockMilady is jócskán megérezte a világjárvány hatásait. „Tavaly egy külföldi fellépéssorozatot, egy Németország-Belgium-Luxemburg turnét is le kellett mondanom. Nehéz még mindig előre tervezni, de készülök Amerikába, mellette a hazai szereplések is szervezés alatt állnak, de még minden olyan bizonytalan, az ember most még csak reménykedhet, hogy sikerül mindezeket megvalósítani” – árulta el idei terveit RockMilady.

Persze addig sem unatkozik, mindig ír, alkot, gitározik. „A mostani dalhoz mindenképpen szeretnék egy klipet, de mellette elkészült egy Beatles-feldolgozás, ehhez is már csak klipet szeretnénk készíteni, a terv az, hogy Liverpoolban forgatjuk majd le az anyagot. Közben folyamatosan dolgozom az új dalokon, nagyjából 5 muzsikával foglalkozom egyszerre” – mondta az énekesnő, aki nem mellesleg azt is elárulta, hogy mindenképpen szeretne egy megbízható, kemény csapatot maga mellett tudni. Örült volna, ha testvére is benne lett volna a bandában, de mivel húga most kezdi egyetemi tanulmányait, így basszusgitárosként csak időnként fog feltűnni a formációban. Sőt, azt sem zárja ki, hogy egyszer ne dolgozzanak együtt akár a rendelőben is, de csakis a mostani munkahelyén!

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza:

Kapcsolódó témák: #rock | #rockmilady | #zene |