Zene

Zúzós Joan Jett-coverrel jelentkezett Rockmilady

Fotó: Rockmilady/sajtófotó
Ferenczy Balázs
2021.02.19. 09:51

A győri gitáros, énekesnő Joan Jett I Hate Myself For Loving You című dalát 34 év után varázsolta maivá, amit hétfőn, a Győr+ Rádió Best of Magyarok című műsorában is bemutattunk.

Joan Jett ma is aktív világsztár, ő a példaképem. Nem véletlen hívják rock királynőnek, rám is nagy hatással volt ” – kezdi rádióinterjúját Rockmilady. Magyarországon kevésbé ismert az I Hate Myself For Loving You, mint az I Love Rock and Roll, mégis ez állt közelebb a győri énekesnőhöz. Természetesen modern köntöst is kapott a dal, az eredeti verzióban hallható Hammond-orgonát gitárral helyettesítették, a klip különlegessége pedig, hogy Rockmilady húga, BassSister is gitárt ragadott, akit eddig főként a dobok mögött láthattunk.

Fotó: Rockmilady/sajtófotó

A videoklipet egy nagy hangárban forgatták, a munkát 2 hónap szervezés előzte meg. A hangulat fokozásában a HOG Four Rivers Chapter Hungary motorosai voltak a stáb segítségére. A feldolgozások kapcsán okkal félünk attól, hogy nem lesz méltó az eredeti verzióhoz, Rockmilady esetében ez a veszély nem állt fenn. A látvány, az ének, a gitárszóló méltó az eredeti Joan Jett-es színvonalhoz.

Rockmilady már több világslágerhez nyúlt hozzá, a visszajelzések mindig pozitívak voltak, a számok pedig magukért beszélnek – Leonard Cohen Hallelujah-feldolgozását 8 millióan, a Dire Straits – Sultans of Swing coverét pedig 14 millióan nézték meg.
Kapcsolódó témák: #rockmilady | #zene |