Hirdetés
Sörrel a kezében elhagyta a helyszínt

Repült a betonoszlop, elázott az árukészlet

Fotó: Pop Viorel Zsolt
Garamvölgyi Imre
2020.11.10. 13:15

Egy, a Baross út sarkán álló telefonokkal foglalkozó szaküzletbe rohant bele az a kisteherautó, amit egy ittas férfi vezetett kedd hajnalban. A boltban és a környéken hatalmas kárt okozott a 29 éves besenyőtelki férfi, aki a szemtanúk szerint a baleset után egy sörrel a kezében elhagyta a helyszínt.

Hirdetés

Korábban megírtuk, hogy a sofőr a járművel az összetört útlezáró eszközön áthajtva – több jelzőtáblát és egy villanyoszlopot kidöntve – végül egy üzlet falának ütközve állt meg.

„Engem a biztonsági szolgálat riasztott hajnalban” – kezdte a beszámolóját az esetről Pop Viorel Zsolt, a telefonszaküzlet tulajdonosa. „Ők szóltak, hogy legyek kedves befáradni az üzlethez, mert egy kisteherautó belement az üzletbe. Mikor oda értem azt láttam, hogy a kirakat betört, az üzletben található üvegpolcok egy része összetört, valamint folyt a víz a boltban, hisz eltört a vízcső is.

Hirdetés
Fotó: O. Jakócs Péter

Zsolt tudomása szerint a 29 éves sofőr a Baross-hídról egyenesen behajtott a forgalom elől elzárt kerékpárúton keresztül egészen a Baross-szoborig. Útközben elsodort két forgalomterelő betonoszlopot, két jelzőtáblát, valamint egy kandelábert is. Baross Gábor szobrát pedig csak az isteni gondviselés mentette meg a pusztulástól.

„A legnagyobb kárt nekünk a betonoszlop okozta, az ütközéstől belerepült a kirakatunkba. A másik oszlop pedig a közeli pénzváltó előtt állt meg.” Az oszlopot egyébként csupán néhány éve helyezték ki a Kormányhivatal mellett vezető kerékpárútra, vélhetően azért, hogy megakadályozzák a gépkocsik bejutását a sétálóutcára, ám az oszlopokat olyan játszi könnyedséggel söpörte el a Peugeot-kisteher, mint egy Párduc harckocsi a drótakadályokat…

Fotó: O. Jakócs Péter

A károk ellenére az üzlet nem zárt be. Kora reggel pedig a Győr-Szol munkatársai felmérték az épületben keletkezett károkat, valamint OSB-lappal befedik az összetört kirakatot is.

Fotó: O. Jakócs Péter

Pikantériája az esetnek, hogy a helyszínen hagyott kisteherautó feliratai szerint a a sofőr egy útépítéssel is foglalkozó cégnél dolgozik, úgy néz ki lesz mit helyreállítaniuk…

Kapcsolódó témák: #baleset |
likeold
a fb oldalunkat