Hirdetés
Baleset

Ittas sofőr tarolt a Baross úton

Fotó: police.hu
Győr+
2020.11.10. 08:03

A Győrben Közlekedünk Facebook oldal bejegyezése és fotója szerint éjszaka baleset történt a Baross úton. Az esetről a rendőrség is tájékoztatott.

Hirdetés

“Jó reggelt! Ma éjszaka volt a Baross úton egy kisebb incidens. Ittas volt a sofőr, aki a Baross-hídról [‼️] jött át a bicikliúton keresztül idáig. De jó, hogy éjfél után volt, és nem történt tragédia.” – olvasható a bejegyzésben.

Fotó: Győrben Közlekedünk

Hirdetés
A rendőrség hivatalos közleménye az esettel kapcsolatban:

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Baross Gábor út és az Árpád út sarkán 2020. november 10-én 0 óra 15 perckor.

Fotó: police.hu

Egy 29 éves besenyőtelki férfi közlekedett tehergépjárművel a Szent István úton, majd rákanyarodott a Baross Gábor út belvárosi szakasza felé vezető kerékpárútra és azon végighajtva nagy erővel nekiütközött a bicikliutat lezáró betongyámoknak.

Fotó: police.hu

A sofőr a járművel az összetört útlezáró eszközön áthajtva – több jelzőtáblát és egy villanyoszlopot kidöntve – végül egy üzlet falának ütközve állt meg.

Fotó: police.hu

A gépjárművezető ekkor a járműből kiszállt és miközben tovább italozott elhagyta a helyszínt. A járőrök a balesetet okozó férfit a közelben elfogták, majd vele szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az egyenruhásoknak sérülésre panaszkodott, ezért őt a mentők kórházba vitték, így a rendőrök egészségügyi ellátása során intézkedtek tőle további mintavételre.

A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett és bevallása szerint a járművet is a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vezette.

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:


– Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
– Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
– Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
– Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

…hogy mindenki hazaérjen!

Kapcsolódó témák: #baleset |
likeold
a fb oldalunkat