Hirdetés

Rengeteg család az újvárosi Nyárbúcsúztatón

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2021.09.04. 19:17

Időseket, fiatalokat, egész családokat megmozgatott a Nyárbúcsúztató az Újvárosi Művelődési Ház udvarán.

Hirdetés

A programok 15 órától kezdődtek, ekkor nyitotta meg kapuit a rendezvény, melyen két kiállítást is megtekinthettek az újvárosiak és az ide látogatók. A Művelődési Ház egyik termében a Győri Ipartestület Művészi-kézműves Szakosztályának és a Győri Máltai Szeretetszolgálat Művészi Kör tagjainak tárlata nyílt meg kora délután, „Égen és földön” címmel. Míg a klubszobában az „Összhang” névre keresztelt Győri Alkotók Napóra Egyesületének keze munkáját dicsérő kiállítás kapott helyet.

Rögtön kapunyitás után birtokba vehették az ugrálóvárat és a különböző játékokat a legfiatalabbak, a szülőket, nagyszülőket pedig a Tarnai Rock Band szórakoztatta. Akik megéheztek a nap során babgulyással csillapíthatták étvágyukat.

Hirdetés

Kora este a városrész önkormányzati képviselője, Győr alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. „Újvárosban egy nagyon összetartó közösség él, olyan emberek, akik szeretik megosztani egymással az örömüket, bánatukat. Ez a Nyárbúcsúztató egy olyan rendezvény, amit nagyon várnak az itt lakók, számomra pedig nagy boldogság, hogy egyre többen látogatnak ki ide” -mondta Szeles Szabolcs.

Hagyományosan a rendezvényen adják át az Újváros szolgálatáért díjat. Idén Csőre Gáborné kapta az kitüntetést, pedagógusi munkássága, példamutató hagyományőrző tevékenysége, valamint közösségi szerepvállalása elismeréseként.

„Nagyon köszönöm a díjat, rendkívül örülök neki! Mindig szívügyemnek tekintettem, hogy segítsek az itteni embereken és szépüljön a környezetünk. Dr. Dézsi Csaba András polgármester úr szokta mondani, hogy szívügye Győr, de nekem ezen kívül még szívügyem Újváros is!” -mondta a Győr Plusznak Csőre Gáborné.

A program Budai Beatrix és Egri József magyar nóta estjével folytatódott, akiket Baranyai István hegedűművész és zenekara kísért. A tombolahúzás után utóbbi zárta a tartalmas napot.

Jó hír az újvárosiaknak, hogy szeptember 25-én ismét lesz családi nap, azt majd a Bercsényi ligetben rendezik.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #családi program | #Győr+ TV | #koncert | #újváros |
likeold
a fb oldalunkat