Támogatás

Rendőrségi motorokat kaptak a polgárőrök

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2021.11.12. 14:30

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság két nagy teljesítményű járőr motorral segíti a Megyei polgárőrök munkáját. A járműveket Sopron környékén fogják majd használni, amellyel még erősebbé válik a rendőrség és a polgárőrök közötti hatékony együttműködés. A motorok kulcsait péntek délelőtt Győrben a Megyei Rendőrfőkapitányságon vehették át a szervezet képviselői.

„A Rendőrség stratégiai partnere a Polgárőrség, így van ez Győr-Moson-Sopron megyében is ezért is támogatjuk a soproni polgárőröket ezzel a két járművel. Sopronban vannak motoros rendőreink így párban hatékonyabban tudják teljesíteni a szolgálatot. Torlódás esetén pedig olyan helyeket is meg tudnak közelíteni, ami autóval nem lehetséges” nyilatkozta Dr. Forrai Zsolt rendészeti főkapitány helyettes.

A nagyteljesítményű motorok 140 lőerősek, ezért vezetésükhöz képzett és rutinos motorosok kellenek, emellett a motoros polgárőröknek több féle továbbképzést tanfolyamot kellet elvégezniük.

„Ez a mi életünkben egy hatalmas előrelépés nem beszélve arról, hogy Sopron egy speciális helyzetben lévő város. Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a nyugati határ mellett egyre nagyobb szükség van a motoros polgárőrök jelenlétre is.” – mondta el Csaplár Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A soproni polgárőr egyesület motoros csapata az elmúlt években folyamatosan bővült. 4-en indultak a legelején, most már 14-en vannak. Tavaly a soproni motoros polgárőrök több mint 500 óra szolgálatot teljesített és ez alatt 5000 kilométert tettek meg a megye útjain.

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #motor | #polgárőr | #rendőrség |