Rendkívüli orvosokra szavazhatunk, győri jelölt az élen

Mireider Máté Fotó: Marcali Gábor
2023.03.12. 18:45

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképpen átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon, de a zsűri döntése értelmében különdíjakat is kiosztanak. A szavazatok alapján 7 orvos 6 régióból kaphat díjat. Az egyik régió Északnyugat-Magyarország, ide tartozik Győr-Moson-Sopron, Komárom, Esztergom, Vas, Fejér, és Veszprém vármegye. A jelölési időszak már novemberben befejeződött, a szavazás pedig február 20. óta zajlik online, a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon, és március 20-ig tart.

Dr. Schendl Roland (Fotó: Marcali Gábor)

Még tíz nap hátravan, már több mint 111 ezer érvényes szavazat érkezett. Örvendetes, hogy régiónkban, bár 6 megyét foglal magába, nagyon sok győri orvos található az élmezőnyben is, a 122 jelölt közül 17-en győriek, az élen pedig dr. Schendl Roland traumatológus áll. A díjátadó gálát április 12-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében rendezik meg. A hátralévő időszakban még változhat a sorrend, így érdemes rászánni az időt, és szavazni arra, akit szeretnénk a díjazottak között látni.

Két különdíjat oszt ki a szakmai zsűri: egy életműdíjat annak az orvosnak, aki inspirálja, tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb kollégáit, valamint egy fiatal orvosnak, aki külföldön is követendő példaként szolgál, vagy nemzetközi technológiát honosít meg hazánkban az orvostársadalom javára.
Szavazni interneten lehet: a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon.

Kapcsolódó témák: #díj | #egészségügy | #Győr | #szavazás |