Megemlékezés

Rekordrészvétel a 18. Győri Stafétán

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.06.11. 13:09

Egy év kihagyás után, pénteken ismét megrendezték a Győri Staféta emlékfutást a Bem téren. Az idei volt a 18. ilyen esemény, melyre rekordszámú nevezés érkezett.

13 győri középiskola, 32 csapata, összesen 160 diák vett részt a futóversenyen, mely során 5 fős csapatok váltóban teljesítették a távot.

Az idén 15 éves Magyar Nemzetőrség „Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége szervezésében az emlékfutással az I. és a II. világháború hőseire és az ’56-os forradalom mártírjaira emlékeznek.

„A rendezvény célja egyértelműen az, hogy a fiatalokhoz minél szélesebb körben eljussunk. Nagyon örülök annak, hogy ők reagálnak erre és veszik a lapot. Egyre több a résztvevő és egyre többen kísérik el őket erre az eseményre” – mondta dr. Vitéz Czapáry-Martincsevics András, a Magyar Nemzetőrség „Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének elnök-parancsnoka.

A megnyitón részt vett Rózsavölgyi László. Az önkormányzat Oktatási Kulturális Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke köszöntötte a fiatalokat, majd nyilatkozott a Győr Plusznak.

Fotó: O. Jakócs Péter

„Mi már nem várunk tőlük olyan áldozatokat, mint Peterdy György ludovikás századostól, aki emberveszteség nélkül hazahozta ezredét 1942-ben Ukrajnából, majd 1945-ben Németországból. Mi csak azt szeretnénk, hogy tegyék oda magukat és a mai futással mutassák meg, hogy méltó módon emlékeznek meg a győri hősökre.”

Hangos szurkolás mellett zajlott a verseny a Bem téri rekortán borítású futópályán. Egyszerre két öt fős csapat – külön fiúk és lányok – mérkőzött meg egymással. Az időeredményeket pedig a végén összesítették. Mind a 160 résztvevőt kapott jutalmat a részvételért. A legjobbak pedig kupát és érmeket is hazavihettek.

A Győri Stafétán a Győr+ TV forgatott:

Szerkesztő: Ficsór Dávid

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #futás | #megemlékezés | #staféta |