Rekordkísérlet: 250 Gárdonyis evett egyszerre fagyit

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.05.26. 14:48

A Rotary Club országos Guinness Rekord kísérletre hívta az ország gyermekeit. Csütörtök délután 1 órakor országszerte 29.500 gyermek evett egyszerre jégkrémet. Győrben a Tulipános Iskola mellett a Gárdonyi Géza Általános Iskola 5-6 és 7. osztályosai, összesen 250-en emelték először a magasba a jégkrémet, majd pontban egy órakor elkezdődhetett a közös fagyizás.

Nagy volt a sürgés-forgás a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarán 1 óra előtt néhány perccel, a jégkrémek már az udvaron sorakoztak, majd elkezdődött a gyümölcs, vanília, eper és csokoládé ízű hűsítő finomságok kiosztása. 

A gyermekek először a magasba emelték a fagyikat, majd megkezdődött a közös jégkrémezés, amelyet nagyon élveztek a diákok.

“Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon finom volt a fagyi, bár egyedül is meg tudnék enni egy csomót, meg egyedül is megdöntenénk a rekordot. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, nagyon szuper volt ez a program, reméljük máskor is szervez ilyent a suli“- nyilatkozták a Győr+ Médiának Idesz Marcell és barátai.

Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük ezután még a tanórák is jól fognak telni. Én előtte otthon még azt kérdeztem anyukámtól, hogy benne leszünk-e a Guinness Rekordok Könyvében és mondta, hogy nem biztos, de én nagyon remélem, hogy igen” – mesélte Fenyvesi Viktória 

“Finom volt a fagyi, igazából ilyen még nem is volt itt a suliban, nem vettem még részt rekordkísérletben, de nagyon tetszett” – vélekedett Szabó Izabell. 

Az intézmény igazgatója örült annak, hogy a két hete megrendezett családi nap után, most gyermeknapra hangolódhattak a gárdonyis diákok. “Tényleg nagyon jó érzés újra ennyien együtt lenni és a gyermekeknek örömet szerezni. Nagyon izgatottak voltak a gyerekek, amikor megtudták, azon gondolkoztak, hogy mi a rekordkísérlet lényege, hogy minél többet meg kell enni, de aztán örömmel fogadták azt is, hogy nem mennyiségi, hanem minőségi próbatétel előtt állnak”- számolt be Gecsei Kolos, intézményvezető.

A Rotary Club Győr egyik tagja, Takács László vezényelte az eseményt, aki a Győr+ Médiának elmondta, hogy a kormányzó ötlete volt egy korábbi minta alapján a gyereknapi rekordkísérlet. “A Rotarynak Magyarországon 50 klubja van, így ötven helyszínen illetve Székelyudvarhelyen, Erdélyben is tudtak csatlakozni a gyerekek a kísérlethez. Úgy terveztük, hogy tízezren fognak egyszerre fagylaltot enni, de ezt túlnőttük, mert 29.500 gyerek jégkrémezett együtt, országosan. Ez egy egyedülálló rekord ilyen még sehol a világon nincs”- mondta el izgatottan Takács László, aki Zoomon a többi Rotary klubbal együtt közvetítette is az eseményt, melyet hitelesítettek, így remélik valóban sikeres volt a Guinness rekord kísérlet. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka