Hirdetés
Részvételi csúcs

Rekord a Krúdy-Baksa futófesztiválon

Fotó: Ács Tamás
Kárpát Zsolt
2021.09.24. 16:03

Pénteken délelőtt rendezték meg a Krúdy-Baksa futófesztivált a Marcal város kettőn lévő kiserdőben. A rendezvényen, amely az Európai Sportnap része is volt, több mint 700-an álltak rajthoz és tejesítették a 2021 m-es távot és az eseményhez több győri középiskola is csatlakozott. A szervezők egy közös bemelegítéssel mozgatták meg a több száz diákot.

Hirdetés

Flash mobbal hangolódtak és melegítettek a versenyre a diákok. A Krúdy-Baksa futóverseny igazi fesztivállá nőtte ki magát.

„Részvételi csúcsra számítunk, és bízunk abban, hogy 560-nál is többen teljesítik majd a távot.”– mondta el a Győr Plusz Médiának Földing Ottó testnevelő tanár, az esemény főszervezője a rajt előtt.

Hirdetés

Az iskola mellett lévő zöld területen alakították ki a futópályát. Itt minden ideális arra, hogy egy jó versenyt rendezzenek.

„Nagyon jó adottságokkal rendelkezünk, és ezt próbáljuk kihasználni, remélem, hogy a későbbiekben még több győri középiskola csatlakozik ehhez az eseményhez. A kijelölt futópálya 1 kilométeres, ebből kettőt kell teljesíteni, így a pontos hossz 2021 méter, mert az is hagyomány, hogy az aktuális évszám adja a verseny távját.” – tette hozzá Földing Ottó.

Többen elsősorban az atléták, élsportolók győzelemre hajtottak, de itt az elsődleges cél az volt, hogy mindenki teljesítse a távot és ráérezzen a futás örömére. Igazi kellemes futó idő volt, és még az eső is megkímélte a diákokat.

Ami pedig a legfontosabb, megdőlt az eddigi részvételi rekordot, ugyanis idén több mint 700 vettek rész a Krúdy-Baksa Futófesztiválon.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #mozgás | #sport | #szabadidő |
likeold
a fb oldalunkat