Reggeli több száz bringásnak

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Vig Norbert
2024.05.24. 13:12

A kellemetlen, esős idő ellenére péntek reggel több száz bringás kapott Győrben finom, frissítő reggelit. Immár hagyományosan kerékpáros reggelit tartottak a Dunakapu téren, ahol kakaós csiga, lekváros kenyér, langalló, müzli szelet és alma is várta a munkába vagy iskolába tekerőket. Győrben egyre népszerűbb a kerékpározás, ez a mostani bringás rendezvényen és a mindennapokban is érzékelhető a városban.

Bár kora reggel még zuhogott az eső Győrben, amint elállt, egyre többen érkeztek a Dunakapu térre meghirdetett bringás reggelire. A szervezők rengeteg finomsággal készültek, többek között langalló, lekváros kenyér, alma és müzli szelet is várta a tekerőket.

„Szerencsére egyre nagyobb az igény erre a programra, sok mindennel készültünk, támogatóinknak köszönhetően ételekkel, italokkal is tudtunk szolgálni a kerékpározóknak” – mondta Tömböly Tamás. Népszerű volt a biciklis reggeli, ebből is látszik, hogy Győrben jó kerékpárosnak lenni. Egyre többen tekernek napi szinten a városban, köszönhetően többek között az egyre jobb feltételeknek.

”Egyre jobb körülmények között tudunk közlekedni mi kerékpárosok a városban, ezt bizonyítja, hogy az általunk meghirdetett, szervezett túrákra is egyre többen jelentkeznek, azokon is egyre többen vesznek részt és a visszajelzéseik alapján, valódi élmény a Győrben bringázás” – tette hozzá a Magyar Kerékpáros Klub helyi vezetője.

Az önkormányzatnak is jó visszajelzés a bringás reggeli sikere. A város igyekszik odafigyelni, hogy kedvezzen a munkába vagy iskolába biciklizőknek.”Nagy öröm, hogy ilyen sokan vannak a rendezvényen és fogadják el szívesen a frissítőt, az önkormányzat is amivel csak tudja, támogatja a kerékpározást és a kerékpárosokat is, ha sokan így közlekednek, az beleillik a Zöld Győr programba is, ráadásul az elmúlt években is sok, a két keréken közlekedőket segítő fejlesztés valósult meg a városban” – fogalmazott dr. Laczkovits-Takács Tímea alpolgármester. Nem csak kerékpárral, rollerrel is jól esett az finom bringás reggeli, tudtuk meg egy győri fiataltól, aki szintén sokat bicklizik.

”Általában kerékpározom, de most kicsit féltettem a bringámat, ebben a nyirkos, esős időben, ezért érkeztem rollerrel, de a kezdeményezést nagyon jónak tartom és nagyon finom volt a reggeli” – hangsúlyozta Major-Szabó Krisztina. Néhány óra alatt szinte minden elfogyott a standokon és a sátoroknál. Ebből is látszik, hogy Győrben sokan kerékpároznak, a bringásoknak pedig a ebben a kellemetlen időben is jól esett néhány finom falat.

Galéria: Vig Norbert

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #bringás reggeli | #Győr | #Zöld Győr |