Reflexiók 2023: különleges kiállítás nyílt Győrben

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.11.16. 20:25

Reflexiók 2023 címmel nyílt kiállítás a győri Múzeumházban az Art World Hungary Egyesület jóvoltából.

A nonprofit művészeti csoport gondozásában létrejött tárlaton Borbély Károly, Csizmadia István, Joanna Banek, Kovács-Gombos Gábor, Malasits Zsolt, Milanovich Ildikó festőművész, Borbély Máté üvegművész, Varga György és Szabó Béla fotóművész, Horváth Ákos, Mózes László és Kurcsis László grafikusművész, Kustán Melinda textilművész, illetve Muzsai Viktória kiemelkedő alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítást dr. Pápai Emese művészettörténész nyitotta meg, az önkormányzat részéről pedig dr. Pergel Elza alpolgármester mondott ünnepi köszöntőt.

,,A művészeket csodálni lehet, hiszen megmutatják, milyen különleges látásmóddal élik a világukat. A kiállítást végignéztem előzetesen is. Fantasztikus, amit az egyesület kínál a győrieknek, illetve a lengyel és a szlovák barátainknak. A művészekről tudjuk, hogy sokszor érzékenyebbek, másként szemlélik a világot. Ezzel tanítanak bennünket, felhívják a figyelmünket olyan dolgokra, amiket egyébként nem vennénk észre. A művészettel mindig tágul az ember tudása, kapaszkodót jelent a mindennapokban. Nagy tisztelettel gondolok a művészekre, s csodálattal nézem az alkotásaikat. Hálás vagyok az egyesületnek, hogy összefogja a különböző művészeti ágakat, rendkívül tehetséges csapatról beszélhetünk” – mondta dr. Pergel Elza.

A tárlat december elsejéig (vasárnap és hétfő kivételével) 10 és 16 óra között látogatható.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #híradó | #kiállítás | #művészet |