Rangos matematika versenyt tartottak az Audi Iskolában

Pulai Sarolta Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.02.24. 17:22

Matekversenyzők lepték el az Audi Hungaria Iskolaközpontot szombat délelőtt. Az intézmény adott otthont a 32. Megyei Középiskolai Matematika Versenynek, valamint hagyományteremtő módon megrendezték az I. Nemzetközi Német Matematika verseny, amelyre nyolc ország diákjai érkeztek.

Oláhné Tóth Márta az Audi Hungaria Iskolaközpont gazdasági és tanügyigazgatási vezetője a köszöntőn elmondta: jó körbenézni a teremben, hiszen sok diák érdeklődik az egyik legnagyobb kihívást jelentő reál tantárgy iránt.

„Nagy öröm, hogy az intézményünkben rendezik meg a nagy múltra visszatekintő Megyei Középiskolai Matematika Versenyt, valamint úttörő kezdeményezésünket az I. Nemzetközi Német Matematikaverseny is. Jó érzés, hogy ennyi, a matematika iránt érdeklődő fiatalt köszönthetünk. Iskolánk elkötelezett a magas szintű 21. századi matematika oktatás mellett. Az Audi Hungaria Iskolaközpont nem csupán egy hagyományos oktatási intézmény, hanem egy olyan közösség, ahol a matematika nem csak a tantermekben él, hanem a mindennapokban is.” – mondta a vezető, majd hozzátette, a nemzetközi versenyre nyolc ország német iskoláiból érkeztek tanulók.

A versenyzőkhöz és a vendégekhez dr. Dézsi Csaba András polgármester is szólt a megnyitón:

„Sok szeretettel köszöntök mindenkit Győrben! Győr egy sikeres város, mindig azt szoktam mondani, hogy ez az itt élők tudásának, szorgalmának és sikerének köszönhető. Ebben nagy szerepe van az oktatásnak. Az Audi több mint 30 éve van a városunkban, és szerves részét képezi Győrnek. Az autógyártó vállalat szervesen bekapcsolódott az oktatásba, egészen az óvodás kortól az egyetemi képzésig. Köszönöm az itt dolgozó pedagógusok munkáját, hiszen az ő munkájuk alapozza meg a jövő generációját!” – mondta a polgármester, majd emlékeztetett arra is, hogy a matematika tudása nagyon fontos az élet minden területén.

„A matematika fejleszti a gondolkozást, a problémamegoldó képességet és fejleszti a stressztűrő képességet is. Vendégként érkeztem ma, így nem jöhettem üres kézzel. Örömmel mondom, hogy ebben az évben, áprilisban Győr Megyei Jogú Városa százötven millió forinttal fogja támogatni az intézményt.” zárta gondolatait a polgármester, majd sok sikert kívánt a versenyzőknek.

A verseny során a fiatalok négy kategóriában mérhették össze tudásukat a diákok és a feladatok megoldására összesen 120 perc állt rendelkezésre. 

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

TV-s szerkesztő. Pulai Sarolta, Ficsór Dávid