Hirdetés

Raktártűz és balesetek – heti győri összefoglaló

Fotó: Győr+
Katasztrófavédelem
2020.07.28. 08:03

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten százhetven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhárman sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Hirdetés

Múlt héten hétfőn éjszaka tűz keletkezett Győrben, a Bartók Béla út és a Buda utca kereszteződésében található élelmiszerbolt mögötti raktárterületen, a papírtároló kalodáknál. Az öt tároló teljes terjedelmében égett, a tűz a bolt homlokzatának néhány négyzetméteres részére is átterjedt. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az üzletet. 

Több mint száz riasztás érkezett tegnap este Győr-Moson-Sopron megyében, miután viharos szél és felhőszakadás érte el a megyét. Kidőlt fákról, autóra, vezetékekre hasadt ágakról érkezett a legtöbb bejelentés, de épületkárok és pincébe zúdult nagy mennyiségű csapadék miatt is hívták a tűzoltókat. Abdán villám csapott egy ház tetejébe, Abda és Öttevény között pedig a vasúti forgalmat is akadályozta egy sínekre dőlt fa. A hivatásos tűzoltók munkáját negyvenkét önkéntes tűzoltó is segítette, akik késő éjszakáig dolgoztak. 

Hirdetés

Szerdán is tartott még Győr-Moson-Sopron megyében a kedd esti vihar káreseteinek felszámolása. Több mint húsz riasztás érkezett Győrben útra, járdára, kerítésre dőlt fákról, lehasadt, magasból lógó ágakról, megtelt pincékről. Egyebek között Győrben, a Jereváni úton, a Kodály Zoltán úton, a Szőnyi Márton úton, illetve a Tihanyi Árpád úton kellett fákat eltávolítani, az Árpád úton és a Türr István úton pedig a pincékbe beömlött csapadékot szivattyúzták ki a város hivatásos tűzoltói. 

Két személyautó karambolozott Győrben, a Széchenyi hídon csütörtökön kora délután. Az egyik autó az ütközés után egy oszlopnak csapódott. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az egyik járműből. A sofőrt kórházba szállította a mentőszolgálat.  

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat pénteken este Győrben, egy Árvalányhaj úti családi házhoz. Az egység méréseket végzett és kimutatta a mérgező gázt az ingatlanban, amelyből kijöttek az ott lakók. A gázszolgáltató munkatársa megtiltotta a gázbojler használatát. 

Oszlopnak ütközött egy kisteherautó szombaton kora délelőtt Győrben, a Fehérvári út és a József Attila utca kereszteződésében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet és a forgalom irányításában vettek részt. Az autó vezetőjét könnyebb sérülésekkel szállította kórházba a mentőszolgálat.  

Egy motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó Nyúlon, a Kossuth Lajos utcában, a Szabadság utca közelében vasárnap délelőtt. A pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és részt vettek a forgalom irányításában.  A mentők a motor vezetőjét kórházba szállították. 

Kapcsolódó témák: #baleset | #Győr | #tűzoltók |
likeold
a fb oldalunkat