Győr+ Reggeli

Radnóti: nem sok városban van ennyi sportos fejlesztés!

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.04.21. 07:36

Csütörtök reggel az alpolgármester vendégeskedett székházunkban. Radnóti Ákos, a Győr+ Rádióban egyebek mellett beszélt a szerdai meccs kimeneteléről, de azokról az eredményekről és fejlesztésekről is, melyek a sport területén számottevőek Győrben.

A szerda esti Fradi-ETO FC meccsről kérdezték először a műsorvezetők Radnóti Ákost, hiszen a sportért is felelős alpolgármester saját bevallása szerint nem csak a kiemelt sporteseményekre látogat el. “Nagy eredmény, hogy idáig, a Magyar Kupa elődöntőig eljutott a csapat, hiába ércelődnek vele sokan, hogy jelenleg az NBII-ben van a klub. Ez a vereség belefért, higgye el mindenki, hogy lesznek a későbbiekben sokkal jobb eredmények is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Győrben van első osztályú csapat a Gyirmót, városunkban erős a sport.”

Az alpolgármester elárulta, hogy sok sportmeze van, mind a két győri csapat kedves számára, hétvégén is ellátogat egy mérkőzésre, a Gyirmót-Honvéd összecsapásra. Radnóti Ákos ugyanakkor hozzátette, hogy az ETO FC kapcsán elindult egy jó folyamat, bár a szurkolók kicsit türelmetlenek voltak, de dr. Dézsi Csaba András polgármester rengeteget dolgozott a háttérben, hogy megmentsék a csapatot. Az új tulajdonos, Világi Oszkár szívügyének tekinti a csapatot, egy tudatos építkezésre van szükség, ez a szezon a másodosztályban telik, de nagy célok vannak. “A stadion is felújításra kerül, jelenleg csak a nyugati lelátó látogatható, de a keleti lelátót is felújítják, így elmondhatjuk, hogy komplex átalakulás indulhat el. Természetesen a hölgyekről sem szabad megfeledkezni, hiszen döntőbe jutottak a Magyar Kupában, a női foci terén is jól állunk” – fogalmazott Radnóti Ákos.

“Sokat küzdöttünk azért, hogy Győr város sportköltségvetése idén is jelentős összeg legyen. Valóban voltak olyan időszakok, amikor több jutott a sportra, viszont a megyei jogú városok között, ami Győrben jut a sportra az még így is kiemelkedő” – ismertette az alpolgármester, majd kiemelte, hogy remek eredményekkel büszkélkedhetünk. A kézilabda megkérdőjelezhetetlen, de olyan sportágakban is remekelnek a győriek, amelyek kevésbé vannak napirenden, így például tekében is szuperliga nyertes lett a csapat, a férfi teniszezők is szuperligát nyertek, ráadásul a győri úszók is remekelnek az országos bajnokságon, szerdán például Hosszú Katinkát győzte le Sebestyén Dalma. “Folyamatosan hallhatunk győri sikerekről. De a létesítmények fenntartásáról is gondoskodni kell, ami óriási teher, de igyekszünk mindent megoldani. Mellette a tömegsportot is szeretnénk elősegíteni, ehhez pedig megfelelő fejlesztésekre van szükség. A közelmúltban adtunk át három kültéri fitness parkot, hogy a lakótelepeken élők is tudjanak sportolni. Ugyanakkor tervben vannak sportpályák felújításai is, folyamatosan azon dolgozunk, hogy a győriek tudjanak sportolni. Most, a hosszú hétvégén lakossági igény alapján intézkedtünk arról is, hogy a sportlétesítmények nagy része látogatható legyen” – ismertette az alpolgármester. Radnóti Ákos ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy rengeteg fejlesztés zajlik, például a Grabo-sátor felújítása, de a Móra és a Fekete iskolában is folyamatban vannak sportos projektek.

Az alpolgármester hozzátette sok lakossági kérés van, sok helyen igény mutatkozik például a rekortán futópályákra, a kültéri fitness lehetőségekre, melyeket ingyen látogathatnak az érdeklődők. A víztoronynál egy százmilliós fejlesztés is folyamatban van, egy extrém kerékpáros pálya kialakítása, melyet dr. Dézsi Csaba Andrással és Szeles Szabolcs alpolgármesterrel karöltve ugyancsak hosszú egyeztető munka előzött meg a háttérben. “Azt gondolom nem sok városban van ennyi sportos fejlesztés” – fogalmazott Radnóti Ákos.

Radnóti Ákos mind képviselőként, mind alpolgármesterként szeret körbejárni a városban. Mint mondta Adyvárosban általánosságban nagy a rend és a köztisztaság. “Nyilván mindenen lehet változtatni, persze van egy határ, amit az anyagiak szabnak meg, de szűk területen belül összesen 3 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik a körzetemben. Nagyon sok minden történik. Köztisztaság szempontjából is nagy előrelépést könyvelhettünk el, mely a süllyesztett szelektív szigeteknek is köszönhető. Odafigyelek a köztisztaságra, ebben pedig a lakosság is partner” – árulta el a reggeli műsorban az alpolgármester.

Radnóti Ákos 2014-ben lett alpolgármester, és úgy ismerték meg a győriek, hogy aprólékos munkát végez, azonnal foglalkozik a felmerülő problémákkal. “Magas színvonalú körülményeket kell biztosítani a közterületeken. Igaz, nem minden igénynek lehet megfelelni, hiszen vannak egészen magas elvárások. Örvendetes, hogy vannak nagyon tisztességes lakókörnyezetek is, de igyekszünk mi is mindenre odafigyelni” – folytatta az alpolgármester.

Parkolásról is szó esett, mely állandó kérdés városszerte, így Adyvárosban is. “Megkérdezzük a lakosságot, kikérjük a győriek véleményét, hogy hol van igény új helyek kialakítására. Tény, hogy ennek nem mindenki örül, hiszen nehéz olyan helyszínt találni, ahol nem a zöldterület rovására menne a parkolók kiépítése. Most, hogy a Grabo-sátor épül, mögötte is van egy parkolóterület, de megújul a Földes Gábor utca eleje, ahol szintén megtörténik majd a parkolási szabályozás. Nem szabad elfelejteni ugyanakkor, hogy szűk időn belül megépült a Petz-parkolólemez és a Vásárcsarnoknál található parkolólemez is, valamint készül a Kuopio-parknál a beruházás. Egyetlen várost sem tudok mondani, ahol ilyen rövid időn belül három nagy parkolásra használható létesítmény készült volna” – tette hozzá Radnóti Ákos.

A műsor második felében a politikára terelődött a szó, mégpedig a választások kerültek terítékre. Radnóti Ákos elmondta, hogy aktívan részt vettek a kampányban, az alpolgármester is biztatta a lakosságot a választásokon való részvételre. “Ez a munka meghozta az eredményét, Simon Róbert Balázs és Kara Ákos is folytathatja a munkát, az a dolguk, hogy lobbizzanak a városunkért, hogy Győrt képviseljék. A magyar kormány rengeteg olyan intézkedést tett, ami a győrieket is pozitívan érintette, ezt mindenki a saját bőrén tapasztalta. Egyértelműen jó az irány” – árulta el Radnóti Ákos.

Az alpolgármester az Audi ETO KC elnökségében is helyt kapott, ami számára nagy megtiszteltetés. “A világ legjobb kézilabda csapatáról van szó, ahol komoly szakmai munka folyik, amit a jövőben is folytatunk, bízunk az eredményekben, a sikeres szereplésben, de itt mindig magasak az elvárások. Az elnökség dolga, hogy megfelelő körülményeket biztosítson, elindult a munka, megtiszteltetés ott lenni” – emelte ki a reggeli rádióműsor vendége.

Végezetül egy lomtalanítási akcióra hívta fel a figyelmet Radnóti Ákos. “Június elején egy kihelyezett hulladékudvart szervezünk dr. Szálasi László képviselőtársammal, melynek pontos időpontjáról és helyszínéről tájékoztatjuk majd a lakosságot. Több városrészben is lesz majd, én arra kérem a győrieket, hogy éljenek az ingyenes lehetőséggel, hiszen ez egy nagyon fontos kezdeményezés” – hívta fel a figyelmet az alpolgármester.

“Gőzerővel folytatjuk a munkát a Városházán, számos fejlesztésen dolgozunk, szeretnénk a győri igényeknek, kéréseknek megfelelni” – zárta szavait Radnóti Ákos.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #alpolgármester | #híradó | #önkormányzat |