Alpolgármesteri vizit

Radnóti: Ha nincs nagyobb beruházás, akkor is vannak fejlesztések!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2023.01.11. 08:07

Dr. Dézsi Csaba András után Radnóti Ákos is vizitet tartott rádiónkban. A 2023-as esztendő első stúdióbeszélgetésén az alpolgármester értékelte az elmúlt időszakot, de szólt a jelenleg is zajló fejlesztésekről és arról, miért fontos, hogy folyamatosan kommunikáljon a győriekkel.

Hirdetés

Sok minden történt az elmúlt évben ami az alpolgármester területeit érinti, az egyik nagy szegmense ezeknek a feladatköröknek a városüzemeltetés, a másik pedig a sport. “A városüzemeltetés rengeteg teendővel jár, ahogy a sport is, ez utóbbi esetében sok negatívum történt az energiaválság miatt, de számos sikert könyveltek el egyesületeink” – kezdte Radnóti Ákos, aki sikereknél maradva az Országos Arany Rózsa minőségi díjat is kiemelte, melyet 2022 novemberében Budapesten vehetett át az alpolgármester.

“A díj is jelzi, hogy jó szakmai munka folyik Győrben, ami köszönhető a Győr-Szol minden dolgozójának, akik tisztítják és szépítik a közterületeket. Köszönjük áldozatos munkájukat. 2014 óta vagyok alpolgármester, és elmondhatom, hogy díjakat csak úgy nem osztogatnak, folytatnunk kell a megkezdett munkát” – emelte ki a városvezető.

Az alpolgármester a napokban a térségünkre zúduló nagy esőzés során ellenőrizte a várost, s bár elmondása szerint a csapadékvíz elvezetése sokrétű feladat, mégis számos problémát tapasztalt.

“Kértem a társaságokat, hogy figyeljenek ezekre a problémákra, a csatornák kitisztítására, hiszen nem szeretném, hogy a győriek bosszankodnának ez miatt. Arra kérek minden szolgáltatót, hogy ennek érdekében tegyenek meg mindent” – ismertette Radnóti Ákos.

Az alpolgármester sport kapcsán úgy fogalmazott, hogy 400 millió forint volt tavaly a sportköltségvetés, és igaz, hogy korábbi években magasabb összegek is szerepeltek a költségvetésben, a város ahogy tud, igyekszik támogatni az egyesületeket, de sajnos az energiaválság erre a területre is begyűrűzött. “Nem sok város van, ahol ennyi sportlétesítmény működik, rengeteg épület van ami az utóbbi időben készült el, vagy éppen átépítés alatt áll, mint például a Grabo sátor. Sajnos az energiaválság miatt kevesebb lehetőségünk van. Mégis látszik, hogy a sportolók a nehézségek ellenére küzdenek, mindent megtesznek a sikerért, a kitartásuk példaértékű” – hangsúlyozta a városvezető.

Sportnál maradva az Audi ETO KC és a GYAC is kiemelt figyelmet kapott a szerda reggeli találkozón, hiszen Radnóti Ákos elnökségi tag mind a két egyesületnél. “A világ legjobb kézilabda klubjának tartom az ETO-t, a város sportjának felügyelete mellett, örömteli feladat ebben is közreműködnöm. Tény, hogy voltak negatívumok, és akadtak vereségek, de várjuk ki a végét, a végén kell majd mérlegelni és levonni a megfelelő következtetéseket. Azt gondolom jó az irány, köszönöm a szurkolók támogatását is – fogalmazott az alpolgármester, majd rátért a GYAC működésére is. “Folytatni kell a munkát, a GYAC várja a sportolókat, lehet csatlakozni” – tette hozzá Radnóti.

Adyváros az alpolgármester saját körzete, így természetesen a városrész fejlődéséről örömmel beszélt a Győr+ Rádió vendége. “Ha nincs nagyobb munka a körzetemben, akkor is vannak apróbb fejlesztések. Persze a legnagyobb beruházás a Kuopio-parkban zajló projekt, valamint a Grabo sátor átépítése. Mellettük persze ebben az évben is folytatódnak a járda- és útfelújítások” – tájékoztatott az alpolgármester, aki egyúttal megköszönte a lakossági észrevételeket, hiszen a győriek is segítik abban, hogy sikeres munkát végezzen a városrészben.

A közösségi média szerepéről is kérdezték a műsorvezetők Radnóti Ákost. “Ez egy lehetőség, hogy folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket. Más-más korosztályokat tudunk elérni, nálam valóban valamivel sokszínűbb a tevékenység, az aktivitás. Hétköznapi, egyszerűbb dolgokat is szeretek közzétenni” – árulta el az alpolgármester, majd hozzátette, hogy ezeken a platformokon is örömmel veszi a megkereséseket, igyekszik minden kérdésre, kérésre reagálni, megoldást találni, hisz felelősséggel tartozik a győriek iránt.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés