Hirdetés
Győri Balett

Győri Balett: próbatáncon keresik az új egyéniségeket

Illusztráció: Pixabay
Ficsór Dávid
2022.01.18. 12:09

Próbatáncot hirdet a Győri Balett, melyre klasszikus képzettségű, magas technikai és művészi színvonalú női és férfi balettművészek jelentkezését várják. A társulat minden évben meghirdeti ezt az eseményét, amire az igazgató szerint azért van szükség, mert folyamatosan keresik az új energiákat, lehetőségeket és tehetségeket.

Hirdetés

Hivatásunk kötelez arra, hogy folyamatosan keressük az új energiákat, új lehetőségeket és tehetségeket. A táncművészet részben a pillanat művészete, de egyben a fiatalság művészete is. Meg kell adnunk a lehetőséget a fiataloknak, hátha ráakadunk egy különleges karakterre, akiben azt látjuk, építi Győri Balett jövőjét” – mondta Velekei László.

A próbatáncra 19 és 25 év közötti klasszikus-balettművészi végzettséggel rendelkező hölgyeket és férfiakat várnak. A nőknél 165 cm, az uraknál 170 cm a minimum testmagasság. A női táncosok felé elvárás a kifejezetten magas spicc technikai tudás.  Ezek mellett a szempontok mellett az egyéniségeket keresik.

Hirdetés

„Az a tapasztalatunk, hogy egy azonnali szerelem lesz ebből a történetből. Ha valakit kiszúrunk a próbatáncon és azt gondoljuk, alkalmas erre, az általában helyes döntésnek bizonyul.”

Illusztráció: Győri Balett

Velekei László azt is elárulta minden évben tartanak próbatáncot és a jelenlegi együttes 95%-a is így került be a társulatba. Az igazgató hozzátette, fogalmazhatna úgy, hogy nincs új táncosra szükség, hiszen a jelenlegi gárda rendkívül erős és nagyon egyben van, de a hivatásuk arra kötelezi őket, mindig rajta tartsák a szemüket a jövőn.

A részletekről információkat a Győri Balett facebook oldalán és weboldalán lehet találni. Jelentkezni február negyedikéig lehet az alábbi email-címen. Portré, egész alakos kép, néhány táncos fotó, szakmai önéletrajz és videós anyag is szükséges a regisztrációhoz.

audition2021gyb@gmail.com

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri Balett | #próbatánc |
likeold
a fb oldalunkat