Hirdetés
Fókuszban az egészség

Polgármesteri biztos felel mostantól az egészségért

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2021.07.28. 15:58

Dr. Kálmán Csilla, kétszeres fitneszvilágbajnok dolgozik majd együtt a város vezetésével azon, hogy az egészséges életmód útjára terelje a városlakókat. Az új és egyben a pozícióban első polgármesteri biztost dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester mutatták be.

Hirdetés

A polgármester elmondta, hogy orvosként az egészség mindig is az első volt számára, ezért fontosnak tartotta, hogy mint a város első embere, azért is feleljen, hogy a győriek egészsége rendben legyen. Különböző akciókkal, programokkal, felvilágosítással szeretnének mintát mutatni a városban élőknek és ebben dr. Kálmán Csilla szakértelme fog majd segíteni.

Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte: a sport és az egészség rendkívül fontos, ezért egy Sporttanácsot is létrehoztak, amely folyamatosan dolgozik, ennek eredményeit pedig majd az őszi időszakban láthatjuk. A munkájukat azonban tökéletesen kiegészíti majd az új polgármesteri biztos hozzáértése.

Hirdetés

Dr. Kálmán Csilla a Felvidékről származik, Budapestre 18 évesen költözött, ekkor kezdte meg tanulmányait az ELTE anglisztika alapszakán, ahol amerikanisztika szakirányon végzett. Ezt követően budapesti nyelviskolákban oktatott, a pedagógia pedig olyan közel került hozzá, hogy elhatározta, tovább tanul és angoltanár, valamint család- és gyermekvédő tanár diplomát szerzett.

Fotó: Ács Tamás

Elmondása szerint nagyon szereti a kihívásokat, ezért a SZE jogászképzését is elvégezte. Győrben folytatódott a karrierje, a Győr-Moson-Sopron megyei Gyermekvédelmi Központ család-és utógondozójaként helyezkedett el, majd két évig angolt tanított a Révai-gimnáziumban. A sportot 2014 óta űzi versenyszerűen, 2016-ban lett kétszeres fitneszvilágbajnok. Jelenleg személyi edzőként dolgozik, emellett funkcionális edzéssel és versenyfelkészítéssel is foglalkozik. Fő profilja azonban a táplálkozási szaktanácsadás. Így speciális hormonális, illetve emésztőrendszeri problémákkal is fordulhatnak hozzá. Eddig több ezer magyarnak, köztük győrieknek is segített, hogy a sport és az egészséges életmód az életük mindennapjaivá váljon és reméli, hogy ez polgármesteri biztosként is maximálisan tudja majd folytatni.

Több meglepetéssel is készül a város vezetésével együtt, ennek egyike egy nagy közös fogyókúra program lesz, amelynek részleteiről egyelőre többet nem árultak el.

Fotógaléria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #egészség | #polgármesteri biztos |
likeold
a fb oldalunkat