Hirdetés

Polgármester a Rádióban: egy hónap múlva kiderül, mit tervezünk!

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.09.16. 09:08

Ezúttal a megszokottnál korábban, reggel 7 órakor vizitelt Dr. Dézsi Csaba András polgármester a Győr+ Rádióban.

Hirdetés

Első témaként az Olimpiai Parkban mostanra már ismerőssé váló érmeosztás került szóba. “Ezért jó, hogy én rockzenészekkel fotózkodom, mert ennek a mintájára terveztük meg ezt az eseményt is” – árulta el Dr. Dézsi Csaba András a nagysikerű kezdeményezés hátteréről. Gyorsan, jól, eredményesen tudjuk kezelni a nagy igényeket – mondta a polgármester.

Sokkal több ér maga az érme a névértékénél – szögezte le Dr. Dézsi Csaba András, hiszen az érme kifejezetten győri specialitású, ugyanakkor az MNB által elfogadott fizetőeszköz is.

Hirdetés

Nem nagyon lehet már szerezni az érméből, de az MNB sokat kiadott nem győrieknek is. A jövőben lesznek szombati átvételi napok is, hiszen az eddig megszokott csütörtök az iskolakezdés miatt nehezebben megoldható sokaknak, hiába csak 5-10 percet kell várni a helyszínen – árulta el a városvezető.

A következő téma a folyóparti szabadidőközpont volt, amiről itt írtunk bővebben:

“Fél-egy évvel ezelőtt keresett meg a kajak-kenu szövetség, hogy szeretnék felújítani a csónaktárolójukat” – részletezte a projekt indulását a polgármester. Azóta tárgyalunk, közel 400 millió forintos beruházás lesz belőle – emelte ki Dr. Dézsi Csaba András.

Fásy Ádám nem azért volt itt, hogy koncertet adjon – engedett betekintést a jövőbe a polgármester. “Egy hónap múlva lesz esedékes, akkor derül ki, mit tervezünk” – mondta Dr. Dézsi Csaba András.

Testvérvárosi szerződést írt alá Dunaszerdahely és Győr, az esemény végén a győri küldöttség a vendéglátókkal együtt átment a MOL Arénába a DAC – Slovan Bratislava futballmeccsre, melynek kezdőrúgását dr. Dézsi Csaba András polgármester végezte – erről is mesélt Dr. Dézsi, aki kiemelte: ez egy valóban élő kapcsolat lehet, mint a korábbi testvérvárosi megállapodások.

Komoly kérdések voltak a szelektív szemét szállításáról is: sok panasz, bejelentés érkezett a városházára ezzel kapcsolatban. “Sok mindent dobálnak oda az emberek, ami nem oda való, vagy nem nyomják össze például a műanyag üvegeket, ahogyan kell” – kezdte a városvezető. Viszont az is kiderült, hogy az elszállításkor kimaradtak gyűjtőpontok, így a szolgáltatással is voltak gondok. Egyelőre ez még folyamatban van – árulta el Dr. Dézsi Csaba András.

Olvasói kérdés érkezett a nyugdíjas klubok helyzetével kapcsolatban. Eddig a Generációk Házában tartott sok klub gyűlést, ott viszont a felújítás miatt nem tudnak most összegyűlni a klubok. “Foglalkozunk a kérdéssel, keressük azt az intézményt, ahol be tudják fogadni ezeket a rendezvényeket. Meg fogjuk oldani” – szögezte le Dr. Dézsi Csaba András.

Galériánk a vizitről:

Fotó: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Reggeli vizit |
likeold
a fb oldalunkat