Hirdetés
Hétvégére ajánljuk

Plakátkiállítás, harmonika koncert, tökös nap, régiségvásár

Fotó: Generációk Háza
Földvári Gabriella
2020.10.16. 08:27

Hétvégén többféle szabadidős program várja a családokat, bábelőadások, táblajáték tanulás, őszi játszóházi kézműves foglalkozások, kiállítások és régiségvásár szerepel többek között a kínálatban.

Hirdetés

Alkalmaz a grafika – Reklámgrafikai időutazás címmel nyílik meg Kurcsis László grafikusművész kiállítása október 16-án, pénteken 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross Gábor u. 4.). A tárlat november 11-ig hétköznapokon 13-tól 16-óráiglátogatható.

Szabadhegyi Harmonika Esték címmel kerül sor az Akkordeon tánczenekar koncertjére október 16-án pénteken18 órakor a József Attila Művelődési Házban (Móra park 1.).

Hirdetés

A Vaskakas Bábszínházban szombaton 10 és 11 órától az Aprók színházában az Egyik kicsi, másik nagy című előadáson vehetnek részt a gyerekek. A felnőtteket 18 órától az Alaine – ideje a meghalásnak című, Markó-Valentyik Anna szólóelőadását láthatják. A vasárnapi matiné előadás A manógyár 11 órakor kezdődik, a darabot Lázár Ervin meséi alapján Pallai Mara írta.

Az Újvárosi esték programsorozatban Pali címmel Maléter Pálné életmonológját hallhatják az érdeklődők Szamosi Zsófia Jászai Mari-díjas színművész előadásában október 17-én szombaton 18 órakor az Újvárosi Művelődési Házban (Liget u. 55.).

A Tudor Táblajáték Műhely játszóháza várja az érdeklődőket október 17-én, szombat 16-19 óra között a Bezerédj-kastélyban. Játéktanulásra lesz lehetőség egyedi készítésű stratégiai táblás játékokkal Sütheő László vezetésével.

A Generációk Háza idén is megrendezi hagyományos őszi Tök jó nap rendezvényét. Október 17-én szombaton 15 órától várják az érdeklődőket különféle kézműves játszóházakkal, a családdal érkező aprócskák Albert Nórával játszhatnak, Füzi Rozi mesél.

Trianon sebei címmel Dudás Dorottya pódiumestjét láthatja a közönség az Esterházy-palotában október 17-én 18 órától. Versek, gondolatok hitről, reményről és az összetartozásról. A prózai részeket gitárzene hangolja teljes egységgé. Gitáron közreműködik: Nagy Benedek.

Régiségvásár várja az érdeklődőket a Tarcsay úti piactéren október 18-án vasárnap 7 és 14 óra között, ahol a régi tárgyak kedvelői nézelődhetnek, vásárolhatnak.

A “FIAT VOLUNTAS TUA – Boldog IV. Károly és családja Madeirán” című kiállítás november 15-ig, csütörtöktől-vasárnapig, 10-18 óra között tekinthető meg a Szent László Látogatóközpont Triangulum Galériájában (Gutenberg tér 2.).

Andrássy Ilona: Színművekcímű könyvét mutatja be a szerző Kovács Lajos történész október 18-án 17 órakor az Esterházy-palotában. Andrássy Ilona színműveinek első kiadása értékes új anyaggal gazdagítja a kor irodalmáról szóló ismereteinket.

Farsang Sándor festőművész retrospektív kiállításának a Magyar Ispita (Nefelejcs köz 3.) ad otthont. Az alkotások november 8-ig, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig tekinthetők meg.

A győri Paletta Hétvégi Vizuális Műhely kiállítása november 4-ig, naponta 10-17 óráig látogatható a (VOKE) Arany János Művelődési Ház galériájában (Szárnyaskerék épülete).

A Nyugdíjas Alkotók XI. kiállítása november 4-ig, hétköznapokon 10 és 16.30-között tekinthető meg a József Attila Művelődési Házban (Móra park 1.).

likeold
a fb oldalunkat