Pintér Bence nyerte a polgármester-választást

Mireider Máté Fotó: Marcali Gábor
2024.06.10. 00:08

Rendkívül magas részvételi arány mellett zajlott a helyhatósági választás június 9-én Győrben. Összesen 7 jelölt közül választhattak a győriek, de a kampány során hamar világossá vált, a verseny dr. Dézsi Csaba András, Borkai Zsolt, és Pintér Bence között dőlhet el. Pintér Bence végül szoros csatában nyerte meg a polgármester-választást.

Április 20-án kezdődött a választási kampány hazánkban. Először fordult elő, hogy egyszerre tartják a helyhatósági, és az európai parlamenti választást. Előbbit hagyományosan ősszel tartották korábban, így most különös helyzet állt elő: a mostani választás eredményei csak októbertől lesznek hatályosak, és 2029 tavaszáig lesznek érvényesek a mandátumok. Pintér Bence 18 295 szavazattal nyerte meg a választást.

Győr 2019 novemberében Borkai Zsoltot választotta polgármesternek, a jachtos orgiába belebukó politikus lemondott a tisztségéről, így időközi választás következett 2020 januárjában, ahol dr. Dézsi Csaba András győzött, aki azóta is vezette a várost. Pintér Bence az ugytudjuk.hu újságírójaként lett ismert a városban, majd a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjeként, az LMP, a Momentum, és az MSZP támogatásával lett Győr polgármestere a június 9-ei számlálás alapján.

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #választás2024 |