Pintér Bence számított rá, hogy szoros lesz verseny

Győr+ Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.06.09. 23:32

A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, az LMP és a Momuentum polgármesterjelöltje Pintér Bence vasárnap este 22.45-kor tartott sajtótájékoztatót az MSZ székházban. Ekkor a szavazatok feldolgozottsága még nem volt 100 százalékon.

„Győrben nagyon szoros a verseny!” – kezdte Pintér Bence a TVSZ, az LMP és a Momentum polgármesterjelöltje, majd így folytatta: „Jelen pillanatban azt látjuk, hogy három képviselőnk a képviselő-testületben van. Ők el fogják kezdeni a munkát. Győrért fogunk dolgozni, és igazából a többit még nem tudjuk, mert ugye még nem látjuk a végét.”

Pintér Bence egyébként számított rá, hogy ilyen szorosak lesz az állás.

„Az egész csapat rendkívül szorgalmasan kampányolt az elmúlt időszakban. Azt gondolom, hogy ez az eredmény azt is megmutatja, hogy a Fidesz végtelen mennyiségű pénzből kampányolt, mi sokkal kisebb kampány-költségvetésből el tudtuk érni azt az eredményt, amit dr. Dézsi Csaba András. Mindenképpen lesz olyan szavazókör, ahol újraszámlálást fogunk kérni. Nagyon sok az érvénytelen szavazat, és nagyon kicsi a különbség köztük. Ez tényleg napok kérdése.

Arra a kérdésre, hogy hogy érzi most magát, azt válaszolta hogy jól, majd hozzátette: „Végigcsináltuk a kampányt, mindenki jól dolgozott, úgyhogy igazából én rendkívül elégedett vagyok a csapattal.”

Újságírói kérdésként elhangzott az is, hogy miként értékeli a DK eredményét, amelyre az alábbi választ adta: „Nem lepődtem meg. Azt látom ebből az eredményből, hogy Győr változást szeretne, viszont vannak olyan ellenzéki vezetők, akik ezt nem vették észre.”

Felmerült, hogy ha Pintér Bence kapja a több szavazatot, akkor polgármesterként olyan képviselő-testülettel kell együtt dolgoznia, ahol jelen állás szerint szinte mindent a Fidesz-KDNP vitt. Vajon ezt kivitelezhetőnek tartja?

„A győriek szavaztak. Ha az jön ki, hogy én vagyok a polgármester, és a képviselő-testület így néz ki, az azt jelenti, hogy a választók ezeknek az embereknek szavaztak bizalmat. Tehát így kell együtt dolgoznunk a városért” – zárta Pintér Bence, akinek munkatársaitól azt az információt kaptuk, hogy a továbbiakban sajtóközleményt küldenek majd az eredmények alakulásáról.

Kapcsolódó témák: #választás2024 |