Hirdetés
Egészség-Piac

Pinnyéden is fő az egészség

Fotó: Ács Tamás
P. Csapucha Adrienn
2022.05.14. 16:26

Nagy sikerrel zajlik városunkban az Egészség-Piac, a sorozat aktuális állomásaként szombaton Pinnyédre a művelődési házhoz várták az érdeklődőket. Az egészségmegőrző rendezvény nyitányaként Szeles Szabolcs köszöntötte a megjelenteket, az alpolgármester egy közelgő eseményre is felhívta a figyelmet.

Hirdetés

Kellemes tavaszi délelőttön, egy kellemes és annál hasznosabb rendezvényre várták a Pinnyéden élőket szombaton. Az Egészség-Piac legújabb állomásán Kondor Hedvig vezetésével egy seniortánc bemutató indította útjára a délelőtti programot, majd Szeles Szabolcs alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője köszöntötte a megjelenteket.

Az alpolgármester beszédében örömét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy az egészségmegőrző sorozat egyre népszerűbb városunkban, ami bizonyítja azt, hogy egyre tudatosabban és egészségesebben élnek Győrben. “Bár Pinnyéden csak 2014 óta szervezzük meg ezt az eseményt, Győrben immár 27. alkalommal kerülhet sor a nagy tradíciókkal bíró rendezvényre. Az Egészség-Piac vonatkozásában mindig örömmel használjuk a WHO aktuális jelmondatát, mely 2022-ben “A mi bolygónk, a mi egészségünk” – ez a kijelentés különösen hangsúlyos napjainkban” – fogalmazott az alpolgármester a szombati találkozón.

Hirdetés

Szeles Szabolcs rámutatott, hogy Pinnyéden egy nagyon jó közösség működik, ahol figyelnek egymásra az ott élők, ráadásul a településrészen számos fejlesztés megvalósulhatott az elmúlt időszakban, így nemrégiben egy kondiparkot is átadtak, ami ugyancsak segít az egészséges életmód fenntartásában.

Az Egészség-Piacon ingyenes mérések, dr. Skapér Beáta, dr. Bekő Boglárka és dr. Középesy Mária jóvoltából orvosi szaktanácsadások, szűrővizsgálatok is várták az érdeklődőket, de gyógyhatású készítményekkel, egészségmegőrző termékekkel, kozmetikumokkal is megismerkedhettek a Pinnyédi Művelődési Házba látogatók. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, a Gézengúz Alapítvány mozgásfejlesztő játszóházzal készült a legkisebbeknek, de a Hintaló Fejlesztőház is képviseltette magát a rendezvényen. Sőt, a színes kavalkád egy börzével is kiegészült.

“Úgy gondolom mindenkinek jó, ha a lakóhelyéhez közel lehetősége van egy-egy ingyenes felmérésre, vagy vizsgálatra. Nagyon köszönjük egyúttal a város vezetésének, hogy ilyen csodálatos, zöld környezetben, folyamatos fejlesztések mellett élhetik mindennapjaikat a pinnyédiek, ezen a területen minden korosztály megtalálja a magának való sportolási lehetőséget” – ezt már Radicsné Csőre Andrea a művelődési ház igazgatója nyilatkozta a Győr+ Médiának.

Pinnyéden ezen a hétvégén az egészség kapta a főszerepet, május 21-én pedig ugyancsak a művelődési háznál kihelyezett hulladékudvar nyílik, ahova lakcímkártya felmutatásával ingyenesen rakhatják le megunt lomjaikat a városrész lakói.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Egészség-Piac | #pinnyéd |
likeold
a fb oldalunkat