Piknik hangulat a felújított uszodában

Németh Boglárka Fotó: Ács Tamás
2023.09.07. 19:24

Ingyenes családi programokkal készültek a felújított Magyar Vilmos Uszodában, szeptember 7-én, csütörtökön. Nem csak az új burkolatokkal rendelkező medencékben lehetett ingyenesen tempózni, de a szaunákat és a gőzfürdőt is ki lehetett próbálni. Az uszoda udvarán pedig légvárak, gyermekprogramok, például arcfestés is várta a családokat.

Rengetegen jöttek el, hiszen bérleteket is lehetett nyerni, ráadásul az időjárás is kedvezett az uszoda ünneplésének. Szeles Szabolcs alpolgármester, a körzet képviselője húzta ki a nyertesek nevét az üveggömbből.

“Óriási öröm ez, hogy végre elkészült az uszoda, nagyon vártuk már. Sok gond volt vele, ez egy 35 éves, de ikonikus épülete Szigetnek és Győrnek egyaránt. Jó látni, hogy újra élettel telt meg, sok itt a felnőtt és a gyerek. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek találkozzanak az úszással, hiszen lehet belőlük profi versenyző, de ez elindíthatja őket azon az úton, hogy más sportokat is kipróbáljanak” – emelte ki a városvezető. 

A medencékben is sokan tempóztak, vagy épp játszottak. “Két kis gyerkőccel érkeztünk, nem voltunk itt korábban, de annyira tetszik nekik a medence, hogy haza sem akarnak menni, úgyhogy megvárjuk a zárórát. A programok jók voltak, megcsináltuk mind a nyolc állomást, sajnos nem nyertünk, de ettől függetlenül jövünk még jó néhányszor az biztos, már be is írtuk a naptárba” – áradozott Czirák Andrea. 

Lakatos Lászlót pedig a melltempók közepette kaptuk mikrofonvégre. “Én évtizedek óta ide járok, mindennel meg vagyok elégedve, csak annyit tudok mondani, hogy minden nagyon szép lett, a rendezvény is csodálatos, az meg még jobb, hogy ma minden ingyen van. A szaunák, a gőz, csodálatos érzés az egész, hogy újra itt lehetek. Általában 1500 métert úszok, még 400 van hátra.”

Az udvaron is minden programon rengetegen voltak. “Nagyon szuper programok vannak itt, amúgy is aktívak vagyunk, nagyon jól éreztük magunkat, részt vettünk egy babaúszáson is, úgyhogy tényleg le a kalappal az egész szervezés előtt. Szeretjük a vizet és jövünk még, hiszen klasszak lettek a medencék is” – mesélte Somogyvári-Nagy Tímea.

A Magyar Vilmos Uszoda hétfőtől-péntekig reggel 7 és este 7 óra között tart nyitva, míg hétvégén reggel 8 és este 7 óra között várják az úszni, lubickolni, szaunázni vagy épp napozni vágyókat.

Az uszoda újranyitásáról nem csak TV stábunk, de a Győr+ Rádió sem hiányozhatott, az ikonikus slágerekről kollégáink gondoskodtak, akik különleges vendégekkel beszélgettek, na meg egy-egy dalkérés sem maradhatott el. 

Galéria: Ács Tamás

Cikkünk a témában:

Kapcsolódó témák: #családi nap | #Magyar Vilmos Uszoda | #programok |