Piacnyitás Csanakon

Fotó: Vig Norbert
Garamvölgyi Imre
2021.10.30. 14:35

Közel fél éves előkészítő munka után, október utolsó szombatján megnyílt Ménfőcsanakon a termelői piac. A Bezerédj-kastély kertjében megrendezett vásárt számos látványos produkció is színesítette.

Az I. Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piacon több mint 30 árus mutatta be termékeit. A szervező, Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő elmondta, nagy öröm számára, hogy a bemutatkozók nagy része a településrész lakója.

Laczkovits-Takács Tímea és dr. Dézsi Csaba András

„Régi lakossági igény valósulhatott meg ezzel a piaccal. Közel fél éve ismertettem az ötletet dr. Dézsi Csaba András polgármesternek, aki azonnal bíztosított minket a támogatásáról. Külön öröm, hogy nagyon sokan jelezték a közösségi médiában tett felhívásomra, hogy szívesen rész vennének az eseményen, így viszonylag rövid idő alatt nagy számú kiállítót sikerült toborozni az első piacnapra.”

A piacnyitást természetesen a polgármester sem hagyhatta ki, dr. Dézsi Csaba András ki is használta a kínálkozó lehetőséget és több termelő portékájából vásárolt is.

Fantasztikus hangulat van itt Ménfőcsanakon a piacon. Látszik, hogy a helyiek nagyon szeretik, hisz nyüzsög az egész tér.” – mondta a polgármester. „A piac a város szíve. Az emberek itt találkozhatnak, beszélgetnek egymással, miközben nagyon szép áruk között válogathatnak. Tehát nem csak a kereskedésről szól a piac, hanem az emberek közötti kapcsolattartás egyik helyszíne is.” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András.

A ménfőcsanaki kézműves és termelői piacot hagyományteremtő szándékkal hozták létre a szervezők. A piacnyitáson elhangzott, a következőt az adventi időszakban rendezik meg a településrészen. Laczkovits-Takács Tímea tervei szerint a vásárt a jövőben havonta vagy kéthavonta fogják megrendezni. A gyakoriságot pedig a lakosság igényeihez alakítják majd.

Galéria: Vig Norbert

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos