Petárdákat foglaltak le a városrendészek

Győr+ Fotó: Depositphotos.com
2022.12.31. 10:08

Petárdázni idén szilveszterkor is tilos, a legális árusoktól vásárolt tűzijátékok december 31-én este hat órától január 1-jén reggel hat óráig használhatók. A Városrendészet Győr munkatársai már december 30-án éjjel is intézkezdtek.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy ne vásároljunk tűzijátékot aluljáróban, piacon, vagy csomagtartóból. Ezek feltehetően űzvédelmi szempontból nem megfelelőek, eredetük is kétes lehet. A szilveszteri tűzijátékokat december 28. és 31. között lehet megvásárolni az erre kijelölt legális árusítóhelyeken, jellemzően plázák, nagyobb üzletek parkolóiban felállított konténerekben. Ezeket a katasztrófavédelem is ellenőrzi, itt szakképzett árusoktól lehet tűzvédelmi szempontból is megfelelő tűzijátékokat kapni.

Petárdázni egész évben szigorúan tilos! Ez alól nem kivétel a szilveszter sem! A szabályok betartását a Városrendészet Győr járőrei is folyamatosan ellenőrzik, akik már eddig is számos bejelentést kaptak tűzijáték használatáról. Erről a hivatalos közösségi oldalukon számoltak be, ahol olvasható, hogy a rendészek több helyszínen is intézkedtek már ez ügyben.

Hajnalban az egyik ilyen helyszínen – szerelmi bánatukban – petárdázó fiataloktól 27 darab petárdát foglaltak le a rendészek.

Továbbá a járőrök ellenőriztek egy illegális árust is, aki a 2. osztályba sorolt pirotechnikai eszközök árusításához nem tudott engedélyt felmutatni.

A Városrendészet Győr 0-24 órában hívható 06-20-5858-888-as telefonszáma szilveszter napján, éjszakáján és január 1-jén is tárcsázható! Ha úgy érzik, szükségük lenne a rendészek segítségére, ne habozzanak!

Illusztráció: Depositphotos.com

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #közbiztonság | #szilveszter | #Városrendészet |