Kihívásokkal teli, de sikeres évet zárnak a Városrendészek

Havassy Anna Katalin O. Jakócs Péter
2022.12.18. 10:06

Hamarosan elköszönünk 2022-től, s igaz, hogy amíg le nem zárul, addig kőkemény statisztikákat nem lehet kérni. Viszont az már most is tisztán látszik, hogy a Városrendészet Győr állományának nem volt könnyű éve, viszont sikeresnek mondható, s ez mindenképp pozitív.

Minden évnek úgy vágunk neki, hogy az előirányzott feladatokat kötelesek vagyunk elvégezni, de amit csak lehet, azon túl is tegyünk meg; mert ezen a területen szerintem csak így lehet! ” – kezdte Miletics Mór, a Városrendészet Győr szakmai igazgatója.

Mindig kiemelt feladatnak tartom az állomány egyben tartását és szerencsére az idei évben is minimális volt a lemorzsolódás. Ez azt jelenti, hogy egy összeszokott, bajtársias csapat dolgozik a Városrendészet Győrnél, amelyre büszke vagyok. Nap mint nap bizonyítják rátermettségüket és hogy nem véletlenül viselhetik az egyenruhánkat.”

A közterületen eltöltött időre pontos idei adatok még nem érkeztek, de a tavalyiból kiindulva hasonló számokra lehet számítani 2022-ben is: összesen 59.038 óra volt, amely egy főre lebontva 1.686 órát jelent. Közterületen összesen 35 fő teljesít szolgálatot az aktuális szolgálatszervezés szerinti beosztásban.

„Idén mindenképp pozitív változást értünk el abban a tekintetben, hogy a lakosok sokkal gyakrabban és egyre növekvő bizalommal keresnek meg minden elérhetőségeinket. A legnépszerűbb a 0-24 órában hívható 06-20-5858-888 telefonszámunk. A beérkező hívások megszámlálhatatlanok, de ha novembert nézzük, akkor 277 esetben vont intézkedést maga után bejelentés. Továbbra is arra bíztatok mindenkit, hogy ha úgy látja, telefonáljon, s ha tudunk, segítünk! Járőreink visszajelzése alapján a személyes megszólítások száma is növekedett, ennek is őszintén örülünk. Rendészeink készséggel segítenek minden feléjük fordulónak!”

Miletics Mór, szakmai igazgató

A Városrendészet Győr szakemberei minden városrészben teljesítenek szolgálatot. A közterületen való alkoholfogyasztás problémájával legtöbbször a belvárosban találkoztak. A legtöbb parkolási bírságot pedig Adyvárosban és ugyancsak a belvárosban kellett kiszabniuk. Ez utóbbi egyébként is sarkalatos probléma a városban.

Legtöbbször az alábbi parkolással kapcsolatos szabálytalanságok merültek fel: megállni és várakozni tilos táblánál való parkolás, rakodási területen való parkolás, ingatlan bejáratának elállása, illetve a parkolóhelyekről való kiállás akadályozása. A mozgássérült-parkolók jogosulatlan használata is gyakran előfordult.

„Volt több emlékezetes esetünk is az idén, nehéz belőle kiragadni párat, meg nyilván mindenkinek más élmények voltak a meghatározók. Én annak a férfinek az elfogást mindenképp ide sorolnám, akit a rendőrség gyermekpornográfia miatt körözött, illetve amikor egy szabadnapos rendész kolléga kezdte meg az újraélesztést a szentiváni cserbenhagyásos baleset kapcsán. De a Tét közelében eltűnt kislány esetét is említhetném, akit szabadidejében is keresett rendész, másnap pedig már szolgálatban, az állománnyal együtt.”

S hogy mit hoz 2023 a Városrendészet Győr számára? Nos, annyi biztos, hogy a munka és a kihívás nem lesz kevesebb, sőt. Mindenesetre Miletics Mór bizakodó, akkor is ha egy nehéz 2022 után tudja, a 2023 valószínűleg még nehezebb lesz:

A folytatódó nehéz gazdasági helyzetben igyekszünk továbbra is 120 százalékkal teljesíteni a feladatkörünket. Szívesen vállalnánk kutyás szolgálatot. Valamint munkálkodunk a közterületeket figyelő kamerák kibővítésével kapcsolatban is. Reméljük sok minden tervünk megvalósul, mert nekünk mindannyiunk szívügye Győr közbiztonsága!” – zárta a szakmai igazgató.

Kapcsolódó témák: #112 | #közbiztonság | #Városrendészet |