Gasztronómiai extrakínálat a különleges szaunahétvégén

Péntektől egyedülálló szaunashow és -verseny a RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőben

Győr+ FOTÓ: RQ VÍZI ÉLMÉNYPARK ÉS GYÓGYFÜRDŐ
2023.10.27. 10:03
Hirdetés

Magyarország legjobb szaunamesterei szombaton és vasárnap Győrben versenyeznek, hogy közülük a legjobb kijusson a Sauna Herbal Cup világdöntőjébe. A különleges szaunabemutatók már pénteken elkezdődnek, jegyek válthatók rájuk, a házigazda pedig a gasztronómia területén is extrakínálattal készül a vendégek számára.

Ahogy korábban megírtuk, a Sauna Herbal Cup egyike a két nagy presztízsű nemzetközi szauna-versenysorozatnak, a jubileumi (tizedik) magyarországi fordulónak Győrben az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő különleges, japán stílusú szaunavilága ad otthont most hétvégén.

A versenyzők két fordulóban mutatják be különleges tudásukat: egy relax herbal programmal készülnek a szaunában, amely a szaunamester, a téma, az illat, a zene, a természetes anyagok, a legyezéstechnika és a hőemelés harmonikus egységének a különleges élményéről szól. Valamint egy bőrápoló programmal a gőzben, ahol a természetes anyagok kombinációnak egészségtámogató hatása kerül a középpontba.

A programok közben a vendégek minden bizonnyal megéheznek és/vagy megszomjaznak, ezért a győri fürdő a szaunarészen kialakított Hosino bárban különlegességekkel, extra kínálattal várja a résztvevőket. A vendégek választhatnak japán italok közül, s különleges falatkákat is kóstolhatnak, mint az aszaltparadicsom-krémes falatkáktól a marhahátszínesig többfélét tartalmazó tálakat.

Ez a hétvége a vendégek számára a relaxációról és az egészségről szól – a versenyzőknek nyilván nem ez a célja, hanem a nemzetközi döntőbe jutás. A szervezők remélik, mindenki elégedetten távozik majd.

A pénteki programok csak délután kezdődnek, 16 órától estig; szombaton és vasárnap azonban – ekkor van a hivatalos versenyprogram – délelőtt 11 órától indulnak a felöntések és szintén az esti órákig tartanak. A programok egymást váltják a kijelölt szaunákban, illetve a gőzkabinban.

A rendezvényre napijegyek válthatók a versenynek otthont adó RQ Győri Vízi Élménypark és Gyógyfürdőben, a jegy ára 16.000 forint.

Fürdőlepedő használata kötelező, de ezt a vízi élménypark biztosítja a vendégek számára. A bemutató- és versenyprogramokra előzetes regisztráció, illetve helyben, érkezési sorrend alapján engedik majd be a vendégeket.

(X)