Hirdetés
Kultúra

Páros kiállítás a Könyvtárban

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2021.09.14. 17:38

Labirintus – Belső utak címmel nyílt meg Kustán Melinda és Milu Milanovich Ildikó kiállítása a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának második emeletén.

Hirdetés

Szeptember 10-én volt a nyitóünnepség, ahol Dr. Aknai Tamás, Németh Lajos-díjas művészettörténész, egyetemi tanár mondott beszédet, mellette Posonyi Takács László, a Győri Nemzeti Színház művésze, Vértes Kornél és Vértes Marcell, továbbá a balettiskola két növendéke is felléptek.

Cikkünk a videó után folytatódik!

Hirdetés

A tárlaton két alkotó és két különböző iparág képviselteti magát, hiszen Kustán Melinda, textiltervező iparművész, míg Milu Milanovich Ildikó, festőművész, tanár munkái találkoznak egy kiállítótérben. Továbbá a könyvtár jóvoltából egy kiadvány is készült a kiállításhoz, amelybe két kortárs költő versei is bekerültek a művészek alkotásai mellé. A kiállítás ötlete még 2019-ben támadt, a két művésznő egy egyesülethez tartoznak, így akkor úgy gondolták összefognak és művészetüket a nagyvilág elé viszik, ezúttal nőként összefogva, közösen.

Kustán Melinda (b) és Milu Milanovich Ildikó. Fotó: Németh Boglárka

Kustán Melinda a Cigányasszony-kereszt elnevezésű alkotását több, mint két hónapig készítette, ezzel a szakrális tárgyakhoz való kötődését szerette volna kiemelni.

Milu Milanovich Ildikó mini sorozatokkal készült a kiállításra. A „Petra sorozat” például egy utazási élmény művészi lenyomata, amely tükrözi a kiállítás címét, azaz a belső utakat is.

Fotógalériánk a kiállításról:

Fotó: Németh Boglárka

A kiállítást eredetileg 2020 őszén tervezték megnyitni, de a koronavírus járvány közbeszólt, így erre most van lehetőség. A tárlat pedig egészen október 8-ig megtekinthető a könyvtár Baross utcai épületének második emeletén. A művésznők a kiállítást az ínyenc műkedvelőknek ajánlják, de bárkinek nagy élmény lehet a nemes textíliák és a magvas színek, valamint a textúrák találkozása.

Kapcsolódó témák: #híradó | #kiállítás | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat