Hirdetés
Művészeti és gasztrokulturális dzsembori

Pannonhalmi főapátsági borünnep az ART Pikniken

Győr+
2022.06.08. 12:43
Hirdetés

Idén is folytatódik a hazai gasztronómia legszínesebb és legdizájnosabb fesztiválja, az ART Piknik. Az egyedülálló művészi gasztroshow a vizuális kultúrát vegyíti a kulináris élvezetekkel az ország sztárséfjeinek közreműködésével. Az ART Piknik a legjobb hazai éttermek részvételével, izgalmas ételekkel és feledhetetlen ízekkel várja vendégeit Pannonhalmán, a kétnapos ingyenes ingerrobbanást ráadásul a PannonKamra termelői piac is színesíti.

Hirdetés

Célunk feltűzni Pannonhalmát az ország gasztrotérképére, valamint kiemelten kezeljük a régiónk kulturális szerepének erősítését és a Pannonhalmi borvidék népszerűsítését a helyi értékek bemutatásával. A bor frontján erős együttműködéseket sikerül felsorakoztatni, hiszen a Pannonhalmi borvidék közösségi bormárkája, a Pannonhalmi PH-Érték hasonló alulról építkező termelői összefogásokat és borokat lát vendégül: idén az itt debütáló MyMátra házasítást a Mátrai, valamint a #ashtagNeszmély küvét a közeli Neszmélyi borvidékről.

A nulladik napot egy péntek (június 10.) esti különleges borvacsora indítja a VIATOR Étteremben, amelyen a közös alkotás jegyében Gyurik Gábor mint helyi erő vendégséfek bevonásával készíti el a három kiállító borvidék válogatott tételeire hangolt fogásokat. Szombaton (június 11.) 12.00-21.00, vasárnap (június 12.) pedig 12.00-19.00 óra között a pannonhalmi Fő tér, a Major (PAUSA-udvar) és a Liget ad helyet a gasztronómiai és művészeti programoknak.

Hirdetés

A szombat (június 11.) igazi fénypontja a Pannonhalmi Főapátság pincészetének – minden évben jellemzően Szent Orbán ünnepéhez kapcsolódó – nyílt napja, amelyen 10.00-17.00 óra között a borászat munkatársai a pincészet épületegyüttesén belül fentről lefelé haladva különböző pontokon létesített stációkon várják az amatőr és borértő közönséget egy kötetlen beszélgetésre és kóstolásra. A boros pontokat szisztematikusan összefűzve lehetőség nyílik a pincészet szőlészeti-borászati tradícióinak, illetve modern és hagyományos borkészítési technológiáinak megismerésére, valamint a kereskedelmi forgalomban elérhető összes tétel átfogó kóstolására. Mindez egy 1.500 Ft értékű borkóstoló-kuponcsomag – és a pikniken vagy a pincészetnél helyben azonos értékben kapható kóstolópohár – megvásárlásával élvezhető.

A pincészet szabadtéri kóstolóteraszán a levendulaültetvények látványával, a borászat által kínált italok fogyasztásával, illetve DJ Prof.I.T. – Illés Tamás, a pince marketing- és kereskedelmi vezetőjének – bakelitlemezekről játszott R’n’B, funky, hip-hop, acid jazz és chill-out zenéinek élvezetével töltődhet a megpihenő látogató, mielőtt 19.30 órától egy közkedvelt és tehetséges fiatal zenészekből álló energikus formáció, a VibeChangers ingyenes jazzkoncertjével zárul a nap.

17.00 DJ Prof.I.T. vinyl warm-up

19.30 Random Trip & 7 Seconds in the Future presents:

VibeChangers feat. Andy Hefler, Péterffy Lili, Zahár Fanni

  • Andy Hefler (USA-HUN) (Kéknyúl) – ének
  • Péterffy Lili “Lelle” (Vasovski) – ének
  • Zahár Fanni (Àbáse) – fuvola
  • Nagy Kristóf (Seven Seconds In The Future) – looper, szintetizátor, gitár, beatbox
  • Delov Jávor (Random Trip) – dobok

Az élményt haza is vihetjük, hiszen az évben egyedül ezen a napon akár 20% kedvezménnyel lehet hozzájutni a pincészet forgalmi tételeihez (kivéve az Infusio palackjait).

Az ART Piknik és a szombati pincészeti borünnep kapcsolása garancia a “jóízű” egyéni, páros, baráti vagy családi szórakozásra. Az impozáns helyszínek, a laza piknikhangulat, a barátságos kiállítók, az ínycsiklandó gasztronómiai felhozatal, a kulturális kísérőelemek és a gazdag programkínálat ezen az eseményen mind azt a magasztos célt szolgálják, hogy szem s száj se maradjon szárazon…

Jelentkezés és asztalfoglalás a pénteki borvacsorára

Tudnivalók a szombati nyitott pincenapról

(X)

Kapcsolódó témák: #fesztivál | #gasztronómia |
likeold
a fb oldalunkat