Hirdetés
Vetélkedő

Pannonhalmán zárul a „Közlekedik a család”

Győr+
2021.08.29. 13:05

20 család száll harcba az értékes Škoda autóért- ez ugyanis a vetélkedő legjobbjainak érdeme. Júniusban zajlottak a rendőrség által szervezett „Közlekedik a család” vetélkedő megyei fordulói országszerte. Ahogy arról a Győr+ is beszámolt, számos feladatot kellett teljesíteni azoknak a családoknak, ahol legalább az egyik felnőtt rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal, illetve legalább az egyik gyermek betöltötte már a 6. életévét, de még nem múlt el 17.

Hirdetés

A megyei fordulón félszáz család szállt harcba: KRESZ, egészségügyi, bűnmegelőzési-, és ügyességi feladatokban próbálták ki magukat. A mostani országos döntőbe azonban minden megyéből csak egy család juthatott. A döntő két napja Veszprémben kezdődött, ahol elsősegélynyújtási, az ittas balesetek megelőzésére irányuló, vízi balesetek megelőzését szolgáló és gumiabroncsok állapotát vizsgáló feladatokban is helyt kellett állni, majd ma Pannonhalmán ér véget a verseny. 

Az écsi Rábaringen autós ügyességi feladatot kell megoldania szülőknek, majd egy kerékpáros szlalom pályán kell egyensúlyozni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hirdetés

Rosta Roland, a megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára kiemelte:  az ehhez hasonló versenyek egyrészről összekovácsolják a családokat, miközben arra tanítanak, hogyan lehet az utakon a felelős gondolkodás, a türelmesség, a figyelmesség és az udvariasság mentén együttműködve, biztonságosan közlekedni. A családok tagjai pedig egymástól is tanulhatnak a játékok során. 

A családok közül többen azt mondták a Győr+-nak, hogy nagyon élvezték az egész versenyt, az országos megmérettetés pedig valóban a legkiválóbbak versenye, de elsősorban az a fontos, hogy jó érzésekkel térjenek majd haza, a család pedig az itt tanultakat a hétköznapokban is fel tudja majd használni. 


Délután összes feladat pontszámait összesítik, így kerül majd ki a legjobban közlekedő család, akik egy Škoda Kamiq típusú autóval mehetnek haza. A többi helyezett egy-egy magyarországi üdülésben és 30 ezer Forint értékű üzemanyag utalványban részesül. Továbbá különdíjakat is kapnak majd az egyes állomásokon legjobban teljesítők. 

A versenyt Baranya megye nyerte, Pest megye lett a második, Hajdú-Bihar pedig a harmadik helyezett.


Szöveg és fotók: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #biztonság | #rendőrség | #verseny |
likeold
a fb oldalunkat