Hirdetés
Időjárás

Jelenleg is tart az utak takarítása

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.01.14. 05:40

Ismét havazott Győrben, tegnap este óta folyamatosan takarítják a város útjait.

Hirdetés

Frissítés: 8.31: A Győr-Szol Zrt. reggeli tájékoztatása: „A Győr-Szol Zrt. az éjszaka folyamán teljes kapacitással végezte az utak síkosságmentesítését, a munka jelenleg is tart. A társaság nagy járművei a hidak, felüljárók, tömegközlekedési és főútvonalak síkosságmentesítéséről gondoskodtak. A járdákra, kerékpárutakra kisgépekkel juttatják ki a szóróanyagot. A munkagépek mellett kézi erővel is takarítják a járdákat, buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket.

Hirdetés

A számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Mártírok út illetve Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út), a Nagy Imre utcában a Bakonyi úton, a régi Bácsai úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

Korábban írtuk:

Az éjjel gyenge havazás kezdődött Győrben, amely a kora reggeli órákban is tartott. A szolgáltató már szerdán este 22.00 órától megkezdte az előzetes csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain.

A Győr-Szol Zrt. 18 sószóró járműve és 24 munkatársa az előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon, főutakon juttatta ki a síkosságmentesítő anyagot. A belvárosi járdákat, buszmegállókat kézi erővel takarítják. Ha a havazás indokolja, további gépek és személyi állomány is bekapcsolódik a munkába.

Ezzel együtt is arra kérnek mindenkit, hogy a megváltozott útviszonyok miatt óvatosan közlekedjen, és csak megfelelőn felkészített, téli gumival felszerelt járművel induljon útnak.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a megváltozott körülmények hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

Forrás és grafika: Időkép

Az Időkép azt írja, hogy csütörtökre virradóra sokfelé számíthatunk havazásra, hózáporokra, majd napközben már kevesebb helyen várható további havazás, hózápor. A legtöbb hó keleten, északkeleten eshet. A mai hőmérséklet Győrben reggel mindössze -2, és a nappali órákban is mindössze +1 fok körül alakul majd.

6.15. Balesetről egyelőre nem érkezett jelentés.

Kapcsolódó témák: #Győr | #havazás | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat