Hirdetés

Öt sofőrt kaptak el ittasan

Fotó: Police.hu
police.hu
2019.10.27. 17:53

A Győr-Moson-Sopron megyében ellenőrzött járművezetők közül 24 óra alatt 5 sofőrrel szemben kellett intézkedni ittas járművezetés gyanúja miatt, közülük ketten balesetet is okoztak.

Hirdetés

Győrben fogtak el a rendőrök október 26-án délután fél három előtt egy 48 éves nőt, aki az egyik italboltból kifelé jövet elesett, majd beült Suzuki típusú autójába, ezután járművével elindulva – többször előre-hátra haladva – nekiütközött egy ott parkoló Audi típusú gépkocsinak. A járőrök vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították.

Ugyanezen a napon este fél 7-kor egy balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre, ami Tét és Győrszemere között történt. A szemle során megállapítást nyert, hogy egy Opel típusú gépkocsi sofőrje közlekedése során későn észlelte az úton előtte haladó, kivilágítatlan Robix típusú kerti traktort, valamint a hozzá kapcsolt utánfutóból álló szerelvényt vezető 29 éves járművezetőt, ezért vészfékezése ellenére hátulról nekiütközött. A balesetben a traktort vezető férfi megsérült. A rendőrök mindkét sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami a traktoros esetében pozitív értéket mutatott, valamint az adatainak ellenőrzése során az is kiderült, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért őt elfogták, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően őrizetbe vették.

Hirdetés

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.

Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.

Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.

Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti.

Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat