Hirdetés

Ötéves az élettel teli aréna

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2019.09.21. 23:04

Sikerült megtölteni élettel az Audi Aréna Győrt az elmúlt öt évben, fantasztikus koncertshow-al ünnepelt a város szombat este.

Hirdetés

A Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Balett, két kiváló győri származású énekes, Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd, a Duo Estrellas és a BRO’n’SIS Tánciskola tehetségei közösen kápráztatták el a közönséget. Az elmúlt öt évben 720 ezer ember látogatott el az Arénába és több mint 160 ezer sportoló küzdött meg egymással a legjobb eredményekért.

„Emlékszem, öt évvel ezelőtt mennyire örültünk, hogy megépült az aréna és reméltük, hogy minden győri büszke lesz erre a létesítményre. Az évek során sikerült élettel megtölteni ezt a komplexumot, hiszen számtalan világversenynek és rengeteg kulturális eseménynek adott otthont” – mondta el ünnepi beszédében Borkai Zsolt polgármester, aki rámutatott, az aréna csak az első lépés volt az infrastrukturális fejlesztésekben. Öt év alatt megépült egy új uszoda és az Olimpiai Sportpark. „Szeretném megköszönni minden győrinek, hogy 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) mennyit segítettek, hiszen összefogtunk mi győriek és Magyarország első olimpiai rendezvényének adhattunk otthont.”

Borkai Zsolt polgármester

Az Audi Aréna a város egyik igazi gyöngyszemének, az ötszörös Bajnokok ligája győztes Győri Audi ETO KC-nak a fellegvára. Ezek között a falak között lett idén nyáron Európa bajnok az U19-es női kézilabda válogatott, de ugyanitt a 2017-es EYOF-on is aranyéremnek örülhettek a magyar lányok. Szintén idén adott otthont az első Junior Tornász Világbajnokságnak az aréna.

Fehérvári Gábor Alfréd

Két hét múlva Ákos negyedszer is megtölti az Audi Arénát turnézáró koncertjén. Nem kis feladat felsorolni kik léptek fel öt év alatt: Caramel, SuperStereo, Majka, Bogi, Dér Heni, a Neoton Família Sztárjai, a Rapülők, az Experidance, a Halott Pénz és Inna. És ha már kerek évforduló, akkor említsük meg Charliet, aki két éve itt ünnepelte 70. születésnapját.

Megszámlálhatatlan shownak és színházi előadásnak adott otthont az elmúlt öt évben az aréna. Tavaly a Győri Nemzeti Színház is nagy sikerrel játszotta az István a királyt, de az Abba The Show és a Madách Színház Mamma Mia Musicalje is telt házzal hozta vissza a ’70-es, ’80-as évek nagy slágereit. A 10. Boogie Fest Daniel Balázzsal is táncra perdített sokakat, de az opera kedvelői Bizet Carmenjét is élvezhették a Győri Filharmonikus Zenekar előadásában.

A Győri Filharmonikus Zenekar újabb csodája a győrieknek

„Szeretnék köszönetet mondani a Győri Filharmonikus Zenekar tagjainak, akik a kultúra jegyében szerte a világban viszik Győr hírnevét. A mai este a helyi művészek mellett győri származású előadók is színpadra lépnek, akikre minden győri méltón büszke lehet” – zárta szavait Borkai Zsolt.

Galéria: O. Jakócs Péter

Szerző: Rozmán László
TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #koncert | #közélet | #zene |
Hirdetés