Őszi virágosítás városszerte

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2022.10.04. 12:20

Tucatnyi színben pompázó árvácskákat ültetnek el városszerte a közterületeken. Kedden a városháza és a megyeháza előtti téren kezdődtek a munkálatok, ahol az árvácskák mellett hagymás növények gumói is a ládákba, a földbe kerültek.

Összesen közel 85 ezer növény kiültetése történik meg a napokban, a kiemelt fontosságú terek mellett körforgalmakba és a temetőkbe is jut az őszi kétnyári virágokból.

„ Nyáron több mint 100 ezer növényt ültettek el a Győr-Szol munkatársai, amit hónapokon át öntöztek, gondoztak. Most pedig elindult az őszi-téli ültetések időszaka, összesen mintegy 58 ezer árvácska és 25 ezer darab virághagyma kerül közterületre, a munkálatok hat napon át tartanak. Így a téli időszakban is szép lesz a városunk” – hangsúlyozta Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester kedden, a megyeháza előtti téren megkezdett munkálatokkor.

Az előkészítő munkálatok részeként a kertészek fellazítják a talajt az ágyásokban, és gondoskodnak a megfelelő talajerő-utánpótlásról. A nyári virágok helyére olyan növények kerülnek, amelyek a téli fagyokat is átvészelik. Az árvácska kiültetése azért erre az időszakra esik, hogy legyen ideje megfelelően meggyökeresedni a keményebb téli fagyok előtt. Ehhez hasonlóan történik a hagymás növények gumóinak elültetése is. Kora tavasszal, a felmelegedés hatására kifejlődő virágok: tulipánok, nárciszok és jácintok szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak majd.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #galéria | #Győr-Szol Zrt. | #híradó | #ősz | #virágosítás |