Hirdetés

Összefogtak a Győrben ragadt cirkuszért

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász
Győr+
2020.05.25. 15:02

Ahogy azt mindannyian megtapasztalhattuk, az idei koronavírus-járvány különleges helyzeteket képes teremteni: a Katolikus Karitász és két egyházmegyei szervezete, a Győri Egyházmegyei és a Váci Egyházmegyei Karitász közös összefogással segített a Hungária Nagycirkusz Győrben rekedt tagjainak.

Hirdetés

A járvány magyarországi terjedésének időszakában Kraj Henrik cirkuszigazgató kereste meg a Győri Egyházmegyei Karitászt, mivel győri turné-indulásukat a márciusban bevezetett kijárási korlátozások ellehetetlenítették. A szervezet a Katolikus Karitász jóvoltából azonnal tíz darab tartósélelmiszert adományozott Magyarország egyik legrégebbi cirkuszdinasztiájának megsegítésére. Emellett felvették a kapcsolatot a Váci Egyházmegyei Karitásszal, amely az igazgató Maglódon élő idős szülei segítését intézte: édesapját nagy örömére épp annak születésnapján lepték meg.

Időközben a Matusz Vad Kft., a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok, a Bonafarrm-Bábolna Takarmány Kft., valamint a Ceres Sütőipari Zrt. ajánlotta fel segítségét a cirkusz állatainak átmeneti táplálására.

Hirdetés

A Győrben ragadt cirkuszi társulat nehéz helyzetéről személyesen is meggyőződve a Katolikus Karitász nemrég további húsz darab tartósélelmiszer-dobozt adományozott rendkívüli adománykeretéből, melyet a Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai vittek el a helyszínre május 19-én.

Paksa Balázs / Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Kapcsolódó témák: #Győri Egyházmegye | #jótékonyság | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat