Összedőlt a kártyavár: nagyszabású akció a drogkereskedők ellen – videóval!

Győr+
2022.09.14. 18:14

A drogterjesztéssel foglalkozó győri csoport 2021. januárjában került a hatóság látókörébe. A szervezet tagjai rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében – közreműködők igénybevételével – nagy mennyiségben árusítottak különféle tiltott anyagokat a városban és környékén - tette közzé a rendőrség a police.hu-n.

A győri nyomozók birtokába jutott információk szerint egy helybéli nő lakhelyén naponta több személy is megfordult kábítószer- és új pszichoaktív anyag vásárlójaként. A nő és annak társai szervezetten, kézről kézre adták tovább a tiltott anyagot, több helybéli is nekik „dolgozott”, szállította az árut. A jól összeszervezett csapat a kábítószer árusításból kifolyólag hatalmas mennyiségű készpénzre és jelentős vagyontárgyakra tett szert.

A begyűjtött adatok alapján szorult a hurok az illegális üzletet tevékenyen folytató társaság körül, a Győri Rendőrkapitányság állománya a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2022. szeptember 13-án összehangolt akciót tartott több helyszínen.

Ennek során 100 rendőr dolgozott együtt a kábítószerrel kereskedő csoport és társaik elfogása, majd az általuk elkövetett különböző bűncselekmények bizonyítása érdekében. Győrben összesen négy helyszínen a feltételezett elkövetővel szemben végrehajtott rendőri intézkedések eredményeként – részben vagyonvisszaszerzés keretében – jelentős összegű készpénzt, gépjárműveket, nagyértékű ékszereket, és műszakicikkeket, gáz-riasztó fegyvert valamint különféle kábítószereket foglaltak le az akcióban részvevők.

A beavatkozás során Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei az egyik bűncselekménnyel gyanúsítható, győri férfi lakcímén négy célszemélyt fogtak el.

Az akcióban résztvevő rendőrök összesen négy férfit, valamint öt nőt fogtak el, majd állították elő a Győri Rendőrkapitányságra. A nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt hat személyt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgattak ki, esetükben 2022. szeptember 14-én előterjesztést tettek az illetékes járási ügyészség felé letartóztatásuk indítványozására

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #drog | #kábítószer | #rendőrség |