Összeálltak, mint két kicsi lego, avagy SZE-Büchl együttműködés

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.04.01. 14:33

Három éves együttműködést kötött a Széchenyi István Egyetemmel a Büchl Hungaria Kft. a fenntarthatóságra nevelés jegyében. A közös kapcsolat támogatásaként a vállalat két darab LEGO oktatókészletet adott át pénteken, ami a 2019-ben az Apáczai karon kialakított élménypedagógiai tantermet fogja gazdagítani a jövőben. Pongrácz Attila, a kar dékánja a Győr+ Médiának azt mondta, a megkapott eszközöket a képzésben, oktatásban és a pedagógus továbbképzésben tudják majd hasznosítani.

Ezzel a két doboz speciális LEGO oktatókészlettel gazdagodott pénteken a Széchenyi István Egyetem Apáczai kara. Itt található ugyanis az a 2019-ben létrehozott élménypedagógia tanterem, melyben sok hasonló LEGO készlettel igyekeznek játszva tanítani a hallgatókat és az egyetem gyakoroló iskolájának diákjait. Az új eszközöket a Büchl Hungaria Kft. ajánlotta fel az intézmény számára.

„A Büchl Hungaria Kft. a környezetvédelem iparágában tevékenykedik. Éppen ezért fontosnak tartja vállalatunk, hogy a fiataloknál a témában elindítsa a szemléletváltást. Az új oktatókészlet remélhetőleg sikert arat majd a diákok körében” – mondta Gyökeres Sándor, a cég ügyvezetője.