Örök tél Vetítő – közösségépítő filmes klub közönségtalálkozóval

Győr+
2022.10.07. 13:54
Hirdetés

Október 11-én (kedden) 17 óra Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Bezerédj-kastély Művelődési Házában (Győr, Győri út 90.) Szász Attila Örök tél című történelmi drámáját láthatják a Vetítő – közösségépítő filmes klubban. A vetítési idő 110 perc. A belépés díjtalan!

Hirdetés

Az Örök tél története 1944 decemberében kezdődik, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket “egy kis munkára”, három hét kukoricatörésre. Irén (Gera Marina), aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak. Ám a megszállóknak kegyetlen tervük van a nőkkel: marhavagonokban egy szovjet munkatáborba szállítják őket, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában kell kényszermunkát végezniük. Irén itt találkozik egy Rajmund nevű férfival (Csányi Sándor), aki megtanítja neki, hogyan lehet a poklot túlélni. Kettejük között különleges kapcsolat szövődik.

A program a TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában” című projekt keretében valósul meg.

(X)

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #film |