Órákon át nem lehetett bankkártyával fizetni Győrben

Szerző és fotó: Szigeti Sándor
2023.10.09. 13:05

Benzinkutaknál, élelmiszerboltokban, áruházláncoknál akadozik, vagy szünetel teljesen a bankkártyás fizetési lehetőség Győrben.

Frissítés:

Nem sokkal fél kettő után visszaállt a rend, újra mindenhol a megszokott módon használhatók a terminálok.

Korábban írtuk:

Kellemetlen meglepetés érte mindazokat, akik hétfőn délelőtt szerették volna az aktuális hét eleji bevásárlást, gyógyszerkiváltást, vagy tankolást elintézni Győrben. Számos üzletben ugyanis nem lehetett bankkártyával fizetni.

Több helyütt már a boltba való belépéskor felhívták rá a figyelmet, hogy jelenleg csak készpénzes fizetés működik, voltak azonban olyan kereskedelmi egységek is, ahol a vevők a kasszánál szembesültek a kialakult helyzettel.

A leállásban benzinkutak, gyógyszertárak, élelmiszerüzletek, áruházláncok és bevásárlóközpontok egyaránt érintettek. Olvasóink jelezték, hogy ugyanez a helyzet több postán is, és átmenetileg a MÁV jegypénztáraiban és jegykiadó automatainál sem volt lehetőség kártyás fizetésre. (A hibát azóta helyreállították, közölte a Mávinform.)

Több portál arról ír, hogy a bankkártyás fizetési nehézségek az egész országban problémát jelentenek, és több pénzintézet fizetési rendszerét is érintik.

Kapcsolódó témák: #bankkártya | #fizetés | #Győr | #leállás |