Hirdetés

Operasztárok a Széchenyi téren

Fotó: Marcali Gábor
Szabó Csilla
2020.09.06. 08:03

Szombaton rendezték meg a hagyományos nyár végi, Európa-szerte nagy népszerűségnek örvendő The Voices estet a Széchenyi téren. Győr város ajándék koncertjét nagy közönségsikerrel, ugyanakkor a járványügyi előírásoknak megfelelően, korlátozott számú néző előtt tartották meg.

Hirdetés

Világszerte ünnepelt, fiatal operasztárok léptek fel a The Voices koncerten, a rangos zenei eseménynek Győrben már hagyománya van. Az estet a járványügyi helyzetre való tekintettel csak korlátozott számú néző láthatta élőben, a szervezők előzetesen lezárták a szabadtéri rendezvény helyszínét, a Széchenyi teret, ahová csak az előre regisztrált jeggyel lehetett belépni. A rangos zenei esemény házigazdája dr. Dézsi Csaba András polgármester volt, aki köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a koronavírus miatt nehéz időszakon vagyunk túl és hasonlóan nehéz időszak előtt állunk még.

Dr. Dézsi Csaba András
„Kihívások elé állítottak bennünket az elmúlt hónapok, egy részén már túl vagyunk a járványnak, figyeltünk az egészségünk megőrzésére. A rangos zenei rendezvényhez az idő is kegyes, a lelki feltöltődésünket szolgálja ez a nyáresti koncert. Az országban egyedülálló módon rendeztünk 13 helyszínen 26 rockkoncertet augusztus 20-án, támogatva a győri és hazai együtteseket, szórakozást nyújtva a győrieknek, most pedig a komolyzene kedvelői élvezhetik a városunkban fellépő operaénekesek előadását. Örömmel állok ezen a színpadon, mert mögöttem előadásra készen vár a Győri Filharmonikus Zenekar, akik az elmúlt évtizedekben bizonyították, hogy a világ legjobbjainak sorában van a helyük, hiszen a visszajelzések szerint kiválóak abban is, ahogy ráhangolódnak az általuk kísért művészekre, fél szavakból, azaz fél hangokból megértik egymást. A mai koncert is azt igazolja majd, hogy bár múló pillanatnak tűnnek, mégis komoly nyomot hagynak lelkünkben a felcsendülő dallamok” – mondta megnyitójában a polgármester.

Galéria: Marcali Gábor

Hirdetés

2012 óta látható és hallható városunkban az egyedülálló rendezvény, ahol az operaénekesek fiatal generációja mutatkozik be évről évre. Az ismert előadók mindegyikének karrierjében meghatározó szerepet játszott a Plácido Domingo által alapított Operalia Opera Világverseny. Az idei szabadtéri koncerten a Párizsi Operaház szopránja, a világverseny tavalyi győztese, Ariadna Gonzales Magyarországon Győrben lépett először színpadra. A művésznő korosztályának legjelentősebb szopránénekese, aki hangjával és előadásmódjával meghódította már a madridi és zürichi operaház közönségét is. Idén újra találkozhattunk napjaink legkeresettebb tenoristájával, Stefan Poppal, aki az olasz zenés színpadok ünnepelt énekese.

Stefan Pop és Adriana Gonzales
Fotó: Marcali Gábor

A koncerten fellépett Miller Zoltán, aki az Emberek elnevezésű zenekarral lett a közönség kedvence, 2000-ben az év legjobb musical énekese díjat is elnyerte, zenés és prózai szerepekben egyaránt meghódította a nézőket, valamint Vörös Ádám a TAPS-díjas trombitaművész is.

A fellépő énekeseket a Győri Filharmonikus Zenekar kísérte, Csányi Valéria vezényletével. A zenei programban többek között részletek hangoztak el Verdi Rigoletto, Traviata, Puccini Gianni Schicchi, Bohémélet, Turandot, Gounod Rómeó és Júlia világhírű operákból. A musicalek közül felcsendültek a Nyomorultak, a My Fair Lady és az Aladdin ismert dallamai az előadók tolmácsolásában és Johann Strauss, Lehár Ferenc, valamint Kálmán Imre népszerű operettjeiből összeállított slágerválogatás is nagy közönségsikert aratott.

Fotó: Rózsa Tamás

A fellépő művészek és a zenekar Nápolyba, Granadába és Brazíliába is elrepítettek a zene hullámain, a koccintás sem maradt el a koncert végén, a Traviata pezsgőáriájával búcsúztak az énekesek a színpadon Győrtől és a nézőktől.

Galéria: Rózsa Tamás

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Filharmonikus Zenekar | #koncert |
likeold
a fb oldalunkat