Olvasni öröm, főleg Győrben!

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2023.10.30. 07:57

A Győri Könyvszalon ismét szélesre tárja kapuit november 10–12. között, immár a 22. alkalommal. A legnagyobb vidéki könyvfesztiválon kitűnően érezhetik magukat azok, akik a klasszikusokon túl érdeklődnek a legfrissebb irodalom iránt, akik örömmel tájékozódnak a könyvpiacon, és szívesen találkoznak az alkotókkal, kiadókkal, akik kedvelik, ha az irodalomhoz társművészetekként csatlakozik a zene és a színház, illetve azok is, akik szívesen találkoznak és beszélgetnek valódi kulturális forgatagban.

A programok több helyszínen zajlanak majd: a Győri Nemzeti Színházban négy színtéren is, illetve a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának rendezvénytermében és muzeális gyűjteményében.

Idén is az ünnepélyes megnyitón adják át a Győri Könyvszalon Alkotói Díját, mellyel 2023-ban Zalán Tibor József Attila-díjas költő, író, drámaíró, dramaturg előtt tisztelegnek a szervezők. A nagyszínpadon és a Kisfaludy Teremben olyan produkciók és fellépők várnak ránk, mint Szarka Gyula és zenekara Petőfi-estje, Gubás Gabi mesekoncertje, vagy éppen Horgas Eszter fuvolaestje Falusi Mariann-nal és Kálloy Molnár Péterrel. A háromnapos rendezvényen az olvasás szerelmesei találkozhatnak többek között Kepes Andrással, Földes László Hobóval és Turczi Istvánnal, Grecsó Krisztiánnal, Vámos Miklóssal, Almási Kittivel, Kádár Annamáriával és Zsuffa Tündével is.

Természetesen idén is megrendezik a kortárs drámaíró versenyt és drámajátékot, melynek keretében felkért szerzők és a Győri Nemzeti Színház színművészei dolgoznak fel véletlenszerűen kiválasztott aktuális témákat.

Részletes programok a https://www.konyvszalon.com oldalon érhetők el.