Hirdetés
Lopás

Olcsó bringával jött, 200 ezressel távozott

Fotó: Pixabay
Győr+
2021.05.19. 10:57

Vádat emeltek a 42 éves férfi ellen, aki a biciklitárolónál hagyta régi kerékpárját és egy drágábbal távozott Győrben. Az ügyészségi tájékoztatóból az is kiderül, hogy nem ez volt az első dolga a törvénnyel.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 42 éves terhelt Győrben 2019 májusában az esti órákban egy nyilvános kerékpártárolóhoz tekert kerékpárjával, majd pár perc után egy 200 000,- Ft értékű kerékpárról letörte a zárat és azzal távozott.

Ezt megelőzően a vádlott 2018 novemberében egy személyautót tört fel, amiből 140 000,- Ft értékben telefonokat, fedélzeti kamerát lopott el.

Hirdetés

2019 májusában a vádlott nem csak kerékpárt, hanem autót is lopott. A terhelt ismeretlen módon megszerezte egy 1 200 000,- Ft értékű személygépkocsi kulcsait, elvitte a járművet, amit megkísérelt eladni Szlovákiában. A járművet végül a szlovák rendőrség tagjai szereztek vissza így ebben az esetben az okozott kár megtérült.

2019 novemberében az elkövető egy 35 000,- értékű, lezárt kerékpárt lopott el szintén Győrből, azonban a kár végül ebben az esetben is megtérült a bicikli visszaszerzésével.

Szintén 2019 novemberében a vádlott egy áruházlánc öt győri áruházából is lopott legalább 75 000,- Ft értékben élelmiszert.

A büntetett előéletű férfi ellen az ügyészség több rendbeli minősített lopás miatt emelt vádat, vele szemben – a halmazati szabályokra figyelemmel – hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #Győr | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat