Nyitnak a győri szabadstrandok

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2023.06.03. 10:33

A hagyományoknak megfelelően június 1-jétől ismét kinyit az Aranypart I. és az Aranypart II. szabadstrand.

A nyitás előtti napokban kihelyezték a figyelmeztető táblákat, a hulladékgyűjtő edényeket, a víz mélységét jelző bójákat, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot. Az Aranypart II.-n helyére került a két lépcsőlejáró, és üzembe helyezték a kitakarított, újrafestett fürdőházat.

Június 1-től a szabadstrandokon 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi komfortosabbá a kikapcsolódást.

A szabadstrand házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy a szabadstrandra tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani, üveget a vízbe vinni, és tilos a horgászat is!

Fürödni tilos:

Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért Győr Megyei Jogú Város Jegyzőjének kiadott 19456-7/2008. számú jegyzői határozatának értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.

Kapcsolódó témák: #Győr | #szabadstrand |