Szórakozás és kultúra

Nyáron is válogathatunk a civil programok közül

Fotó: Depositphotos
Kárpát Zsolt
2022.06.17. 15:11

Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hagyományos megtartotta nyár eleji sajtóreggelijét, ahol győri és Győr környéki szervezetek mutatták be a következő időszakban várható rendezvényeiket, terveiket, tevékenységüket kötetlen – jó hangulatú beszélgetés közben.

Autistabarát Családi napra várják az érdeklődőket Gyirmótra

„Autistabarát Családi napra” várják az érdeklődőket Gyirmótra, a Zúgó Park játszótérre június 25-én, szombaton 10 óratól. Bográcsos finomságokkal, gyerekprogramokkal, elfogadásra nyitott kék szívvel. A rendezvény támogatói a Más de nem kevesebb Olivér Alapítvány, a Papák Mamák Csemeték Egyesülete, és a Pöttöm Fejlesztő.A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt lehet jelezni részvételi szándékot kommentben kérjük regisztráljanak: https://facebook.com/events/s/autistabarat-csaladi-nap/1677891329218970/

Natúrparki szomszédolás – Aktív családi nap a Pannontáj- Sokoró Natúrparkban
2022. július 2. Sokorópátka, Sportpálya

A Pannontáj- Sokoró Közhasznú Egyesület és a Magyar Natúrpark Szövetség az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködésben “Aktívan a Natúrparkokban” rendezvénysorozat keretében szervezi meg rendezvényét “Natúrparki szomszédolás – Aktív Családi Nap a Pannontáj- Sokoró Natúrparkban” címmel. A program szervezésében és lebonyolításában Sokorópátka Község Önkormányzata és több civil szervezet is részt vállalt.

Délelőtt 10 órakor reggeli torna kezdődik, majd a gyerekek számára mesetúra, valamint gyalogos- és kerékpártúra indul, majd kora délutántól további színes sportprogramok várják a családokat. Több más program mellett street workout bajnokság, kerékpáros vetélkedő, íjászat vár mindenkit, aki pedig a virtuális valóságban is szeretné magát megmérettetni, az E-sportban is kipróbálhatja magát. Kísérőprogramként egészségügyi állapotfelméréssel, kézműves foglalkozásokkal, népi játszótérrel készülünk, helyi termelőinknél pedig vásárolni is lehet a térségi termékekből.

Programunkkal szeretnénk bemutatni, milyen lehetőségek vannak a Sokoró térségében a szabadidő aktív eltöltésére, valamint szeretnénk bepillantást nyújtani a térségben élő kézművesek, helyi termelők tevékenységébe is.

További információk: https://fb.me/e/3rySLZDHO

Zenés Nyári Estek és Park Mozi az Ady-parkban

Tavaly pop, jazz, világzene és a fúvószene előadói is felléptek az Ady parkban, idén új stílusokat is elhoztak a szervezők a lelkes közönségnek. A fellépők mellett, annak stílusához vagy koncertjéhez kapcsolódó gasztronómia is megjelenik az egyes esteken. Minden alkalommal más tematikával 18.00 órától várják a vendégeket az Ady parkban, 19.00 órától pedig meghívott fellépők koncertjét hallgathatják meg árnyas platánfák alatt Nyúlon.

A Park Mozi sorozatában idén 6 filmet vetítenek a mai és régebbi kor alkotásaiból. A szabadtéri mozik 20.30 órától kínálnak kikapcsolódást.

Programok részletesen:

Nyári Zenés Estek – zenés korzó az Ady parkban

 • 2022.06.26. Győri Filharmonikus Zenekar Kamara Együttes – helyben sütött olasz pizza
 • 2022.07.10. Nemcsak Berry Zenekar – Csíki Sör és miccs a kínálatban
 • 2022.07.24. Loose Zenekar – különleges koktélok a Szomszéd Bár bemutatásában
 • 2022.08.07. Cimbaliband – Pedró Pékség egyedi kenyérlángosa helyben sütve
 • 2022.08.21. Import Impro Társulat zenés színház – rétesek és szörpök

Park Mozi – szabadtéri filmvetítés az Ady parkban

 • 2022.06.19. Ready Player One – amerikai sci-fi akciófilm, 140 perc, 2018
 • 2022.07.03. Így vagy tökéletes – magyar romantikus film, 105 perc, 2021
 • 2022.07.17. Top Gun – amerikai akciófilm, 105 perc, 1986
 • 2022.07.31. Arthur király – A kard legendája – amerikai-ausztrál kalandfilm,126 perc, 2017
 • 2022.08.14. A professzor és az őrüt – ír-francia-izlandi-amerikai-mexikói-belga-angol-hongkongi életrajzi dráma, 124 perc, 2019
 • 2022.08.28. Kapj el, ha tudsz! – amerikai krimi, 135 perc, 2002

Magyar Ízek versenyének díjátadója Máriakálnokon

A Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület június 18-án Máriakálnokon, a Levendulafesztivál keretein belül tartja a Magyar Ízek versenyének díjátadóját. A díjakat Ondrè Péter és Rauf Sven Tamás adják át. Az esemény házigazdája a Kálnoki Levendulás, ahol június 18-19-én gyerekprogramokkal, bűvésszel, levendulaszürettel, kistermelői kézműves vásárral, (többek közt a díjnyertesek kóstolóival), és hangulatos jazz zenével várnak mindenkit sok szeretettel reggel 9 és este 7 óra között.

Tündérek, Manók és Egyéb Varázslények Találkozója

2022. június 19-én immár második alkalommal kerül megrendezésre Sokorópátkán a Tündérek, Manók és Egyéb Varázslények Találkozója a Kőhányáson. Mesés néhány órára számíthatunk, ahova jelmezben várják az érkezőket. Szabadtéri játékok, vetélkedő és piknik vár minden manót, tündért és egyebeket.

Előkészületben az augusztus 13-i II. Vörös Barátok Napja is, ahol megismerhetjük a keresztes lovagok életét, kézműveskedhetünk, főzhetünk, lovagi tornázhatunk. Persze nem maradnak el a szórakoztató, tartalmas előadások sem. A Kajárpéci Vízi Revü, Csernik Szende mesemondó még a várostrom előtt, a Romano Glaszo koncertje és táncháza a várostrom után várja az érdeklődőket.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #civilek | #Győr | #porgramok |