Hirdetés

Nyáron is fő a biztonság!

Illusztráció: Marcali Gábor
Havassy Anna Katalin
2022.06.27. 05:47

Az idősek biztonsága nem lehet évszakhoz kötött, a bűnözők soha nem pihennek, sőt! Néhány tanáccsal igyekszünk segíteni a szépkorúakat, hogy gondtalan lehessen a nyári időszak.

Hirdetés

Az idősek biztonsága nem lehet évszakhoz kötött, a bűnözők soha nem pihennek, sőt! Néhány tanáccsal igyekszünk segíteni a szépkorúakat, hogy gondtalan lehessen a nyári időszak.

Az idősek könnyebben válhatnak áldozattá, éppen ezért a tájékoztatásukra is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A rendőrség is számos alkalommal tartott már prevenciós előadást, ahol a leggyakoribb veszélyhelyzetekre és azok elkerülhetőségére hívta fel a figyelmet.

Hirdetés

Most a Győr+ Média is arra kéri az időseket, hogy a nyári melegben se lankadjon a figyelmük és vigyázzanak magukra, értékeikre.

Ilyenkor gyakori, hogy nagy tömegeket vonzó, főként szabadtéri rendezvényeken veszünk részt. Érdemes csak a legszükségesebb tárgyakat és iratokat magunkkal vinni és a megfelelő helyre eltenni a táskában, majd annak tartalmát többször is ellenőrizni.

A férfiaknak kifejezetten nem ajánljuk a farzsebben tartott tárcát, mert mintha csak tálcán kínálnák azt a zsebeseknek. Hölgyek esetében pedig javasoljuk, hogy a ridikül cipzárja is legyen mindig behúzva! Az unokákkal való fagyizás során is figyeljünk rá, hogy elpakoltuk-e a bukszát, nem maradt-e kint a pulton, az asztalon. Ezek a tanácsok persze vonatkoznak a strandra is, ahol használjuk a biztonságos értékmegőrzőt, míg a vízben vagyunk vagy ejtőzünk a napon.

A házaló árusok is bátrabbak a nyári időszakban, így fontos, hogy senkit, semmilyen ürüggyel ne engedjünk be a lakásunkba. A szolgáltatók emberei előre kiértesített időpontban, magukat igazolva csengetnek be. Ha kertes házban lakunk, a kertkaput is zárjuk kulcsra, kertészkedés esetén is. Az alacsonyan fekvő ablakokat ne tárjuk szélesre éjszakára, vagy ha huzamosabb ideig nem vagyunk az adott helyiségben.

Vigyázzunk magunkra, egymásra és az értékeinkre!

Kapcsolódó témák: #bűnmegelőzés | #Győr | #nyár |
likeold
a fb oldalunkat