VDF

Nyáron is aktív a Városi Diákfórum

Fotó: Városi Diákfórum
Városi Diákfórum
2021.08.14. 20:00

Táborozás, tréningek, csapatépítők, segítkezés egy ifjúsági fesztivál szervezésében – ezek azok, amikre a VDF tagjai már régóta készültek.

A nyárra végre enyhültek a korlátozások, így a VDF-nek is több lehetősége volt programokat szervezni, illetve programokon részt venni.

Aminek a legjobban örültek a fiatalok, az az, hogy megtarthatták a nyári táborukat. Sokáig csak online térben tartották a kapcsolatot, így hatalmas öröm volt újra személyesen (és nem csak a munka miatt) találkozni. A háromnapos tábor a Velencei-tónál nagyon jó hangulatban telt.

A VDF-esek több különböző tréningen vettek részt, amiket a Diadém rendezvényiroda munkatársai szerveztek nekik. A diákok rengeteg hasznos dolgot tanultak, mint például, hogyan tud egy diákszervezet jól működni, több tagot bevonni, illetve egy programot sikeressé tenni. Természetesen ezekkel a dolgokkal mind játékos formában ismerkedtek meg. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a csapatépítésre a tábor során.

A legtöbb tréning és játék lényege az volt, hogy a csapat megtanuljon még hatékonyabban és gördülékenyebben együtt dolgozni. Ezek azok a fontos dolgok, amiket a jövőben is kamatoztatni tudnak majd a sikeres események lebonyolítása érdekében. Persze a sok-sok játék és szórakozás mellett arra is kiváló alkalom volt ez a tábor, hogy a tagok ötleteljenek, nagy vonalakban összegyűjtsék a terveiket a következő tanévre, kiértékeljék az elmúlt egy évet, illetve átbeszéljék a felmerülő problémákat és megoldásokat keressenek azokra.

A résztvevők szerint nagyon sikeres volt a tábor, mindenki jól érezte magát, és jobban összekovácsolódott a csapat!

A VDF kivette a részét a 31! Összművészeti Ifjúsági Fesztivál szervezésében is. A fő feladatuk köré tartozott az önkéntesek toborzása, ezenkívül egy saját bódéval is kitelepültek a fesztiválra. Ez egy jó lehetőség volt arra, hogy minél többen megismerjék azt, hogy mivel is foglalkoznak a VDF lelkes tagjai.

A fiatalok sokakkal beszélgettek, meséltek a szervezetről és a munkásságukról. Remélik, vannak, akik kedvet kaptak és a későbbiekben csatlakoznak majd hozzájuk. A Diákfórum tagjai számára fontos, hogy minél több helyről tájékozódjanak, több diák és városi szervezettel tartsák a kapcsolatot, és ezzel együtt több dolgot tanuljanak. A tanulásra és a tapasztalatszerzésre a legjobb alkalom a Nemzeti Ifjúsági Tanács által szervezett „Építsd fel!” képzés volt. Ezen a tréningen a VDF-esek a hatékony kommunikációról tanulhattak. Sokszor a legegyszerűbbnek hangzó dolgok azok, amikből a legtöbbet lehet tanulni. Ilyen volt ez a kommunikáció témakör is. Az itt tanultakat a diákok nemcsak a szervezeten belül, de az élet rengeteg színterén is hasznosítani tudják majd.

A szervezet tagjai örülnek, hogy az elmúlt egy-másfél év után újraindulnak a programok, egyre több lehetőségük van aktív szerepet vállalni a korosztályuk közösségi életében, és végre újra a személyes találkozók során ötletelhetnek.
Kapcsolódó témák: #Győr | #Városi Diákfórum |