Nyakkendő nélkül: Új magyar opera született Győrben

Szigeti Sándor Fotó: Marcali Gábor
2023.10.02. 19:26

Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Hajdu Tibor, Junior Prima Díjas színművész volt a vendége „Nyakkendő nélkül Knézy Jenővel” című műsorunknak. Az izgalmas beszélgetésben szó esik a friss Junior Prima díjról, az Ármány és szerelem próbáiról és a Győrben megszületett új magyar operáról is.

Feszültséggel teli várakozás előzte meg a Junior Prima Díj átvételét – többek között erről is őszintén mesélt Hajdu Tibor „Nyakkendő nélkül Knézy Jenővel” című műsorunkban hétfőn este a Győr+ Televízióban.

A színművész magyarázatként elmondta: az átadó előtt nagyjából három héttel értesítették róla, hogy a Színház-, film- és táncművészet kategóriában ő lesz a díjazott, ezalatt az időszak alatt többször is felvetődött benne, hogy jó helyre kerül-e az elismerés. Hajdu Tibor elmondta: rendkívül nagyra tartja a díjat, amelynek odaítéléséről a szakma kiválóságai döntenek.

Bakos-Kiss Gábor igazgató többek között kiemelte: a Győri Nemzeti Színház történetében Hajdu Tibor az első Junior Prima Díjas társulati tag, ez a mostani siker értékét csak tovább növeli, és fontos visszacsatolása a Győri Nemzeti Színházban folyó munkának.

A folytatásban természetesen szó esett az Ármány és szerelem most zajló próbáiról is, valamint A helység kalapácsa nagy sikerű győri előadásáról, amely vígopera formájában mutatja be Petőfi-remekművét, és amellyel új magyar opera született Győrben, ahol világsztárokat is láthatunk a főbb szerepekben.