Hirdetés

Növelnék a kiutazási kedvet a Széchenyi István Egyetemen

Fotó: Kristina Spisakova/Pixabay
Győr+
2021.09.19. 18:56

A győri Széchenyi István Egyetem egyszerűsítette, könnyítette az Erasmus+-pályázat feltételeit, így még többen tanulhatnak több mint 200 európai partneregyeteme valamelyikén. Mindez nemcsak a magyar, hanem az önköltséges nemzetközi hallgatókra is vonatkozik.

Hirdetés

„A Széchenyi István Egyetem számára rendkívül fontos, hogy hallgatói számára minél több olyan lehetőséget biztosítson, amely hozzájárul tudásuk gyarapodásához, tapasztalatszerzésükhöz. Ebbe beletartoznak a külföldi ösztöndíjak is. Közülük régóta az Erasmus+-pályázat a legnépszerűbb, amelynek révén évről évre sokan töltenek el több hónapot intézményünk 210 partneregyetemének egyikén, például Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Ausztriában, Skandináviában vagy a Benelux-államokban. Annak érdekében, hogy még többen élhessenek ezzel a lehetőséggel, jelentős változásokat vezettünk be, amelyek azt szolgálják, hogy a hallgatók még egyszerűbben, könnyebben adhassák be pályázatukat és nyerhessék el az ösztöndíjat” – fejtette ki dr. Lukács Eszter, a Széchenyi-egyetem nemzetközi rektorhelyettese.

Dr. Lukács Eszter nemzetközi rektorhelyettes (Fotó: Májer Csaba József)

A változások egyike, hogy eltörölték a szóbeli nyelvi meghallgatást, s a pályázókat ehelyett a nyelvvizsga-dokumentumok alapján rangsorolják. A hallgatók önbevallási alapon feltüntethetik, milyen szinten beszélik az adott nyelvet, emellett további pontszámot szerezhetnek, amennyiben csatolják nyelvvizsga-bizonyítványuk szkennelt változatát. Az A1-A2 szintű nyelvvizsga 1, a B1-B2 szintű 1,5, míg a C1-C2 szintű 2 pontot ér. A másik lényeges módosítás a hallgatók kinti tárgyainak magyarországi elismertetését segíti azzal, hogy ennek mérlegelését a szakfelelős munkatársak hatáskörébe delegálták.

Hirdetés

„Mindkét intézkedéstől a kiutazási kedv további növekedését várjuk. Érdemes pályázni, hiszen a külföldön eltöltött idő nemcsak a tanult tárgyak szempontjából fontos, hanem a személyiségfejlődés, a tapasztalatszerzés miatt is. Azok, akik már részt vettek a programban, életre szóló élményekkel, kapcsolatokkal, szélesebb világlátással, jobb nyelvtudással, érettebben, magabiztosabban érkeztek haza. Ezek a tulajdonságok, készségek később a munkaerőpiacon is előnyt jelentenek” – hangsúlyozta dr. Lukács Eszter.

A most meghirdetett pótpályázat határideje október 8., péntek. A Széchenyi István Egyetem Nemzetközi Programok Központja minden segítséget megad a hallgatóknak pályázatuk összeállításához. Valamennyi lényeges információ megtalálható az egyetem nemzetközi portálján, többek között kedvcsinálók is az egyes országokhoz.

Az ösztöndíjpályázat nemcsak a magyar, hanem az önköltséges nemzetközi hallgatók számára is nyitva áll.

Képaláírások

Dr. Lukács Eszter nemzetközi rektorhelyettes (Fotó: Májer Csaba József)

Az Erasmus+-ösztöndíjasok körében rendkívül népszerű Spanyolország is. (Fotó: Kristina Spisakova/Pixabay)

likeold
a fb oldalunkat