Hirdetés
Sajtóinformáció

Nem vadásznak Győrben az éjjeli sétálókra

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.02.12. 11:40

A Ripost országos bulvárlap hozta le kedden, hogy egy fiatalembert minden indok nélkül megvertek a győri éjszakában. A történetet a cikk csak az egyik oldalról mutatta be, szerda reggelre kérdéseinkre a rendőrség válaszai is megérkeztek, s azt az elején érdemes tisztázni: még tart a nyomozás.

Hirdetés

A Ripost cikke szerint a 23 éves fiú elmondta nekik, hogy szombat éjjel egy szórakozóhelyről hazafelé tartva ismeretlenek tüzet kértek tőle, majd minden ok nélkül ütlegelni és bántalmazni kezdték. A fiú több sérülést is szenvedett, főként az arcán.

A mentők kórházba szállították, ahol az intézmény hivatalból feljelentést tett, mivel a férfi sérülései nyolc napon túl gyógyulóak voltak. A Ripost cikke a fiatal férfit és annak édesanyát is idézve részletesen taglalja az esetet, fényképeket mutatnak, illetve kitér arra is, hogy a férfi testvérét korábban hasonló módon támadták meg. Egyfajta győri „vadászbandát” emlegetnek, akik direkt a védtelen, magányos embereket nézik ki maguknak, bántalmazás után megfosztják őket az értékeiktől és magukra hagyják őket. A fiú a bulvárlap cikkében állítja: vele is ez történt.

Hirdetés

Ezzel az esettel kapcsolatban megkerestük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahonnan kérdéseinkre a következő válaszokat kaptuk:

A Győri Rendőrkapitánysághoz a mentőszolgálat tett bejelentést február 2-án a hajnali órákban arról, hogy egy sérült férfit szállítottak kórházba. A kórházban megállapítottak alapján a rendőrkapitányság – hivatalból – nyomozást indított súlyos testi sértés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen – kezdődött a tények ismertetése.”

A Ripost cikkében bár konkrét dátumot nem említett, de a keddi megjelenésben írt szombat az elmúlt hétvégét sejtette, ezzel szemben a hivatalos közleményből kiderült, hogy a fiatalember által elmondottakhoz hasonló eset csak február 2-án történt.

A cikkben közölt, a fiatalember által állítottakra is rákérdeztünk, a rendőrségtől a következő állásfoglalást kaptuk: A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy a sértett különböző időpontokban adott nyilatkozatai, illetve tanúkihallgatása során egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett, amelyek tisztázása is a nyomozás feladata. A folyamatban lévő eljárásról – a nyomozás érdekeire hivatkozva – bővebb információt nem tudunk adni.”

Mivel a Ripost cikke arra is kitér, hogy Győrben több, indokolatlan és értelmetlen támadás is volt ártatlan emberekkel szemben, azt is megkérdeztük, tett-e hasonló esettel kapcsolatban bejelentést bárki a közelmúltban.

A rendőrség ezzel kapcsolatban arról tájékoztatta a Győr+ Médiát, hogy „Győr városában a fentiekhez hasonló esetek előfordulása nem jellemző, a cikkben leírt esemény egyedinek tekinthető.” Majd kiegészítették: „A Győri Rendőrkapitányság a városban található szórakozóhelyeket és környezetüket mind bűnügyi, mind pedig rendészeti szempontból rendszeresen ellenőrzi. Ezen alkalmakkor hatóságunk kiemelt figyelmet fordít a közrend, és a közbiztonság fenntartására, és többször fordult elő, hogy a szórakozóhelyekről távozó, erősen ittas fiatalokkal szemben biztonsági intézkedést kellett alkalmazni.

A Ripostnak nyilatkozott a fiatalember, eddig csak az ő verziója volt ismert. Szerda reggelre a rendőrség válaszai is megérkeztek tehát. A történet még korántsem kerek, ám amit a jogszabályok megengedtek, arról tájékoztatást kaptunk.

Ha bármilyen új információhoz jutunk az esettel kapcsolatban, cikkünket frissítjük!

Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat